Hvor er Vejle24 på vej hen? Et tilbageblik på det sidste halve år

Den tidligere Brød&Co-ejer Henrik Elkjær er en af de mange spændende vejlensere, som vi har talt med i det sidste halve år.

For et halvt år siden gik Vejle24 i luften. Siden da er mange historier blevet foldet ud. Og bare rolig: Flere kommer til i fremtiden.

”Armbevægelserne er store, men ydmygheden ligeså.” Sådan startede den allerførste artikel her på Vejle24, som blev bragt den 20. marts. For så vidt er det stadig sandt her et halvt år efter, selvom der på det halve år er sket mange ting. Vi har måtte revurdere, gentænke, fundere og arbejde hårdt, men vi eksisterer stadigvæk – og det planlægger vi at fortsætte med at gøre.

I dag sker det sjældnere og sjældnere, at folk glæder sig over (eller frygter) at Radio24/7 ringer til dem, når vi præsenterer os på telefonen. I det hele taget virker det til, at flere og flere her i Vejle faktisk kender til Vejle24 – og det er vi rigtig glade for – og stolte over.

Det er nu engang sjovest, når dét man skriver, også bliver læst. Og heldigvis er der flere og flere, der læser med herinde. Faktisk er september allerede på nuværende tidspunkt den måned, hvor flest har læst vores artikler – selvom vi har stadig en uge mere at løbe på. Det vil vi gerne takke for!

Selvom vi ikke benytter os af abonnementsordninger som andre, er der ikke megen eksistensberettigelse uden læsere.

Hvad er positivitet egentlig?

Vi vil gerne skrive positive lokalhistorier. Sådan noget i den dur meldte vi ud i starten, men hvad betyder det egentlig? Det har vi også selv grundet over. For det betyder naturligvis ikke, at vi er nogle lalleglade og ukritiske tosser.

Lad mig sige det sådan her: Vi forsøger at smage på suppen - i stedet for at lede efter håret i den.

Et mere konkret eksempel er måske, at vi ikke bringer kriminalstof medmindre det har en væsentlig betydning for folk, for jer.

I Danmark er det sådan, at en stor del af befolkningen tror, at der sker mere og mere kriminalitet, flere og flere danskere er utrygge af samme grund. Faktum er dog at kriminaliteten er faldende – og har været det i mange år. At folk har den modsatte opfattelse, handler uden tvivl om, at mange medier bringer (og svælger i) dette stof. Så længe jeg er redaktør, lover jeg, at vi ikke sejler ud på den galej.

De gode historier

Til gengæld vil jeg gerne love, at så længe jeg er redaktør, vil vi fortsætte med at bringe gode historier her fra Vejle. I dag må I dog nøjes med et tilbageblik på nogle af de artikler, som vi har skrevet det seneste halve år.

Lanceringen af Vejle24 skete nogenlunde samtidig med lanceringen af Street Food Vejle. Derfor tog vores lille redaktionen allerede på andendagen forbi Street Food Vejle, og anmeldte samtlige boder.

På sæt og vis blev det også forløberen på vores burgeranmeldelser, som kulminerede i forrige uge, da vi kunne kåre byens bedste burger efter, at have ladet os bespise på alle Vejles burgerrestauranter.

Vi har dog skrevet om meget andet end mad. Vi var eksempelvis også med, da Fjordenhus slog dørene op, hvor vi fik os en snak med Olafur Eliasson. Og da Vejle Boldklub endelig-endelig sikrede sig adgang til Superligaen, var vi også til stede på både stadion og i Skyttehushaven.

Snakke har vi generelt fået med mange. I en længere periode bragte vi hver søndag et længere interview, hvor vi talte med interessante vejlensere om deres syn på Vejle. Det blev til mange spændende samtaler med folk så forskellige som den tidligere Brød & Co-ejer Henrik Elkjær, brudekjolebutiksejer og tv-kendis Michael Panayotis og måske Vejles mest berømte bysbarn Allan Simonsen.

Nogle af de historier, som jeg har været særligt glade for, er de små hverdags- skæbnehistorier. De historier som mange faktisk går rundt med, men som sjældent finder vej til mediebilledet - men når de gør, kan give perspektiv til tilværelsen. Jeg tænker på historier som den om den ukrainske landsstryger Alex, dansemusen Morten fra McDonalds eller tilflytteren Signe, hvis liv vendte på en tallerken ved hjælp af en tysk app.

Derudover har vi bragt satire, massevis af små og store nyheder fra byen, og på Facebook har vi uddelt både comedy-billetter, tarteletter ad libitum og skønne billeder af vores smukke by. Men nu skal jeg nok lade være med at opremse mere.

Hvad bringer fremtiden?

Hvor er Vejle24 så på vej hen? Det er et godt spørgsmål, som vi ikke med sikkerhed kan svare på. I virkeligheden ligger svaret nok bedst gemt i tilbageblikket. Mange af de historier, som jeg netop har beskrevet, var på ingen måde planlagt, da jeg satte mig i redaktørstolen for et halvt år siden. Derfor den lidt kryptiske overskrift til artiklen her.

Hvad vi kan svare på, er dog at vi fortsætter med samme engagement og gåpåmod. Vi er kun en halvanden mand stor redaktion - men baglandet og støtten er stærk.

Hvad vi også kan sige er at vi fortsat vil teste nye formater, og forsøge at finde nogle af de mange gode historier, som ligger gemt i vores by. Flere og flere er også begyndt at kontakte os - og gør endelig det. Vi skriver gerne om både stort og småt. Vi kan naturligvis ikke garantere, at vi vil skrive om alt, men tip os endeligt om din gode historie eller nyhed.

For ganske nyligt, her i starten af september, lancerede vi en række søstersider til Vejle24. Vi har allieret os med nogle dygtige lokale skribenter i andre byer, og er kommet i gang i både Aarhus, Aalborg og Horsens, hvor vi, ikke ulig her på siden, bringer gode historier fra byen og små og store nyheder. For folk der interesserer sig for computerspil og e-sport har vi også lanceret siden gaming24.dk.

Inden længe går vi også for alvor i luften i både Viborg, Esbjerg og Odense.

Selvom vi på den måde er på vej ud over stepperne, er det stadig Vejle24 som har vores altovervejende fokus. Det er her i Vejle, at redaktionen holder til.

Det er her vi fortsat vil bringe de små og store nyheder, spændende interviews og gode hverdagshistorier. På Facebook vil vi fortsætte med, at lave konkurrencer, hvor de heldige kan vinde gratis fornøjelser fra byen. Og vi vil sikkert også lave en masse andre ting: Hvad? Det må fremtiden vise.

En ting er dog sikkert: Uden læsere - ingen avis.

TAK!