Byen vandt, da Vejle Boldklub sejrede

Billede

Det blev en folkefest uden lige, som ikke er set mage i Vejle i mange, mange år, da byens boldklub her til aften besejrede Fredericia. Hele 10192 begejstrede tilskuere fandt vej til Nørreskoven.

Personligt er jeg kommet på stadion siden jeg var en lille knægt. Hvad der egentlig drager, er svært at sætte ord på; det kan velsagtens bedst beskrives som lidenskab - men i virkeligheden stikker det dog nok dybere.

Siden jeg boede et års tid i Buenos Aires og oplevede Boca Juniors sikre sig mesterskabet efter omspil, må jeg dog indrømme, at jeg til tider har haft svært ved at lade mig begejstre. Der er langt fra Buenos Aires til Vejle, når en eller anden uduelig lejesvend, som ikke engang fortjener navns nævnelse, for sjette gang tæmmer bolden ud over sidelinjen en råkold novemberdag mod et eller andet modstanderhold som sikkert slutter på -sted.

En fejring af byen

Her til aften var det anderledes. Forårssolen varmede, men mere end en enkelt gang fik jeg gåsehud på min plads på ståtribunen, nær dem, der altid synger allerhøjest. "Vi har allerede vundet. Vi har vundet en plads i folks hjerter, og i aften fejrer vi Vejle by sammen med 8.000 gæster på Vejle Stadion," sagde Henrik Tønder til Vejle24 tidligere i dag - og hvor havde han ret - altså lige bortset fra det med tilskuertallet. De 10192 gæster var ny stadionrekord.

Aftenens succes blev for mig opsummeret allerbedst af en ung pige, som holdt sin far i hånden, da hun på vej ud fra stadtion, gjorde et lille hop og udbrød: "Det var sjovt! Jeg vil godt til fodbold igen!"

Alle dem, der er med til at gøre det sjovt

Det var virkelig sjovt! Men jeg synes egentlig også det er passende, at bruge en aften som i aften til også, at tænke på alle dem, som tropper op på stadion og støtter byens hold - også når der ikke er gratis adgang og oprykning i horisonten.

De trofaste sæsonkortholdere, som sidder på deres pladser selv når sæsonen reelt er ovre, og VB har sikret sig en placering midt i ingenting. Dem der står i hjørnet og råber, synger og klapper allerhøjest, og gør det til en større oplevelse for os alle. De mange frivillige: Dem der står nedenunder tribunen i boderne, og serverer pilsnere og pølser for os andre, uden selv at kunne følge med i kampen - og alle de andre som gør det sjovt, at komme på Vejle Stadion. For, tro mig, det kan faktisk også være sjovt en råkold novemberdag.

Der er fodbold igen på Søndag 13.45, når byens hold møder Thisted på udebane - og Superliga-billetten kan sikres.

Krak siger at der er 180 kilometer fra Vejle til Thisted, og at det tager godt to timer at komme derop. Rygterne siger, at der kører mere end blot en enkelt bus afsted, og at prisen ikke bliver meget dyrere end i aftes.