Her på redaktionen har vi i de seneste måneder gået grundigt til værks i jagten på byens bedste burgerrestaurant. Nu er vores sult stillet og resultatet står klart.
De skyder op overalt i Vejle for tiden. Bare i år er der kommet tre nye burgerrestauranter til Vejle. Highway 51, The Burger Shack og Grillen Burgerbar. Alle tre er de i blandt de restauranter, som vi i den forgangne tid har besøg - og på bedste vis har forsøgt at anmelde på fair og redelig vis.
Kåringen
Vi starter fra bunden.
Den virkelig opmærksomme læser vil sikkert bemærke, at vi ikke har bragt en anmeldelse af Byens Burger & Cafe i Vedelsgade. Det drejer sig simpelthen om at tre sultne redaktionsmedlemmer for at par uger siden troppede op i Vedelsgade til en lukket dør.
Selvom det var indenfor den officielle åbningstid skrevet på både døren og på internettet, blev døren aldrig åbnet, på trods af at vi troligt ventede i mere end 45 minutter. Vi kunne heller ikke få svar på hverken telefon eller e-mail.
Efterfølgende lykkedes det os at få fat i Said Naim, som ejer Byens Burger & Cafe, men har forpagtet den ud til anden side. Vi havde nemlig læst rygter på nettet om, at Byens Burger & Cafe skulle være gået konkurs. Said Naim manede dog de rygter i jorden, og lod det stå klart, at Byens Burger & Cafe absolut ikke er gået konkurs. Hvorfor den så ikke havde haft åbent indenfor sin åbningstid, kunne han dog ikke svare på.
Under alle omstændigheder fører det frem til en diskvalifikation af Byens Burger & Cafe. Da vi ikke har smagt burgerne, kan vi naturligvis ikke udtale os om smagen, men en lukket dør indenfor åbningstid fører ingen topkarakter med sig.
Det fører os frem til de burgerrestauranter, som vi rent faktisk har besøgt – og anmeldt. Og direkte frem til 5.pladsen. Eller rettere sagt:
På en delt 4-plads: The Diner og Grillen Burgerbar
På The Diner ved Exxit59 blev vores anmelderes slået ud af det store og meget uoverskuelige menukort. Der var delte meninger om pommes fritterne, men til gengæld enighed om at burgerne var for små og bøfferne for gennemstegte. Betjeningen derimod var rigtig god.
Vores konklusion var, at: ”stedet er ægte, dejligt, sjovt og hyggeligt. Betjeningen er virkelig god. Maden, som trods alt er det væsentligste, gør dog at vi kun giver tre ud af seks bølger. Vi savner rødere bøffer, sprødere fritter og et mere overskueligt menukort. Prisen er heller ikke i den billigste ende. Vi endte med at betale 474 kroner for vores tre menuer med lidt dyppelse til."
På Grillen Burgerbar, som i marts åbnede med stort postyr, blev vores udsendte heller aldrig helt begejstrede. Lidt for mange søde løg, og en løgring, der gik helt i opløsning var de største anker.
Vores konklusion var, at: ”Når man sætter sig op som burgerrestaurant, så skal burgerne stå skarpt, og selvom man selvfølgelig kan have forskellig smag, så var der noget med balancen i sammensætningerne, der ikke helt levede op til forventningerne.”
På en delt 2-plads: The Burger Shack og Highway 51
På The Burger Shack i midtpunktet satser de på bæredygtige burgers og velsmag. Vores anmeldere var også svært begejstrede for bøffernes grillsmag. Til gengæld trak fritterne og sidedishes en smule ned.
Vores konklusion var, at: "Den samlede oplevelse var positiv. Omgivelserne er skønne. Midtpunktet er skønt, og The Burger Shack er smagfuldt indrettet. Maden er selvfølgelig det vigtigste, og her er Burger Shack kommet langt. Det allervigtigste er naturligvis burgerne, og her scorer The Burger Shack højt. Burgerne er simple og ærlige, smagen er god, og så er prisen fair. Udvalget af sideorders er dog lidt for beskedent, og fritterne kunne også være lidt mere sprøde.”
Vores besøg på Highway 51, var nok det, der delte vandene mest. En af vores udsendte anmeldere mente rent faktisk, at han fik den bedste burger, han nogensinde havde smagt. En anden anmelder til gengæld, var ved at kløjes i en stor dosis stegte løg. I sidste ende afgjorde prisen, at Highway 51 ikke kom helt op at ringe på skalaen
Vores konklusion var, at: ”Selvom maden var god, så kan Highway 51 ikke snige sig op på mere end fire bølger. Dertil er priserne for høje. For tre burgere og tre sodavand måtte avisens chefbetaler af med 550 kroner. Det er simpelthen for meget for en frokost, også selvom maden var god.”
På førstepladsen: Garage Burgerbar
Det skulle vise sig at vores allerførste besøg på en burgerrestaurant, skulle blive det bedste. Hos Garage Burgerbar fik vores anmeldere høflig og hurtig betjening. Hjemmebagte burgerboller, der smagte af mere og en insisterende grillsmag. En af anmelderne var dog utilfreds med den parmesan, som Garage Burgerbar stryger ud over deres fritter.
Ikke desto var vores konklusion, at: ”Der er ingen tvivl om, at Rådhuspassagen har fået en stabil burgerrestaurant, der trækker stamkunder til. Der var næsten fyldt ved bordene en helt almindelig mandag aften. Det vidner om kvalitet.”
Tillykke til Garage Burgerbar!
Definitionen på en burgerrestaurant
Hvordan finder man den bedste burgerrestaurant? Ja, naturligvis, besøger man stederne og smager på deres burgers, hvad vi da også har gjort. Her på redaktionen har vi dog gentagne gange diskuteret, hvad der egentlig gør en restaurant til en burgerrestaurant.
Vores konklusion har været, at det er en restaurant, hvor burgerne har den mest fremtrædende placering og størstedelen af pladsen i menukortet. Samt at det skulle være et sted, hvor man kunne sidde og nyde sin mad, og ikke blot få leveret den til døren.
Vi har dog valgt ikke at besøge de store kæder som Burger King og McDonalds, da deres burgers ikke er anderledes her i Vejle end andre steder i landet - eller verden for den sags skyld. Målet har jo trods alt været at finde Vejles bedste burgerrestaurant.
Vi anerkender at steder som 1401 Tapas & Burgers, Herregård Burger & Pizza, Golden Chick House, og sikkert flere andre også kunne komme i betragtning, hvis vi havde sat barren et nøk anderledes.
Men et eller sted skulle vi jo sætte skillelinjen. Også for at sikre, at redaktionen ikke kollektivt skulle på slankekur efterfølgende.
Vores skillelinje førte os frem til seks steder, som klarede vores definition: The Burger Shack, The Diner, Grillen Burgerbar, Garage Burgerbar, Highway 51 og Byens Burger & Café.
SÅDAN GJORDE VI:
Vi ankom til stedet, og bestilte det på menukortet, som vi troede ville skabe den bedste smagsoplevelse for os selv. Derfor er anmeldelserne selvfølgelig påvirkede af, at mulighederne på menukortet passede til anmeldernes smagsløg.
Der var ingen i restauranten, der vidste, at vi ankom. Vi ser ret almindelige ud, så vi blender godt ind.
Vi så på:
1. Atmosfæren i restauranten - havde vi lyst til at være der. Indretning, temperatur, muligheder for at sidde.
2. Betjening - følte vi os velkomne. Kunne de tage imod en ordre, der var lidt anderledes end standardordren, og blev det leveret med et smil.
3. Maden - det vigtigste parameter. Smagte det godt. Vi vurderede også tilbehøret: Var der gode pommes frites til og kunne man få gode side orders.
Stederne fik mellem nul og seks bølger.