Elvis lever videre i burgerne hos Highway 51 i Vejle

Dette billede giver et meget godt indtryk af, hvordan restauranten ser ud udefra. Der kommer nok ikke mange 'lige forbi', og det er synd.

Vejle24 har påtaget sig den store og meget alvorlige opgave at anmelde alle burgerrestauranter i byen. På Highway 51s adresse lå der engang en restaurant, der blev genstand for mange diskussioner. I dag er Vejlegården en saga blot og i stedet for dansk mad, kan du i dag få amerikansk ditto. Udtrykket er lovende, men priserne er for høje.

På en solskinsdag kørte vi ned til Highway 51 med det ene formål at smage burgere og vurdere, om en af Vejles nyeste restauranter kan hamle op med de mange andre burgertilbud, der findes i Vejle. 

Når man kommer udefra, så syner Highway 51 ikke af meget. Faktisk bliver man i tvivl om, der overhovedet er åbent. Restauranten ligger tilpas langt fra byen til, at ingen dropper tilfældigt forbi, så Highway 51 er afhængig af planlagte besøg. Måske kunne et lille skilt ved vejen give forbikørende et hint om, at spisestedet er åbent. 

Grim udenpå, men smuk indeni

Ligeså utiltalende Highway 51 er udenpå, ligeså tiltalende er restauranten indvendig. Rigtig amerikansk diner-stil med mulighed for udendørs servering lige ved åen. Det er skønne omgivelser, og det er ærgerligt, at den udendørs terrasse ikke kan fyldes op med øltørstige unge eller sultne familier på en sommerdag med høj solskin. Stemningen ånder hygge, og hvis man lige gad gå en kilometer fra Vejle centrum, så er Highway 51 en lille oase, hvor en kold fra kassen sagtens kunne give ny energi.

De tre anmeldere var i hvert fald i godt humør, og de var blevet sultne. 

Burgerne har en central placering på menukortet, men der serveres lidt af hvert. Primært amerikansk inspireret mad. Priserne hører ikke til i den lave ende af prisskalaen.​​​

Fra det store menukort blev der valgt tre forskellige burgere. En Original Bacon/Cheese, en Memphis Soul og en Mid-south Chicken.

Betjeningen er restaurantservice ved bordene, den var hurtig, venlig og helt i top. Ingen slinger i valsen fra den Hawaiiskjorte-klædte tjener, Niels. Han holdt humøret højt, selvom vi på dette tidspunkt var de eneste gæster.

Store portioner, store burgere, masser af mad

Tilberedningstiden var kort, men køkkenet havde heller ikke travlt. Maden blev præsenteret flot, men der er ingen af anmelderne, der forstod papiret rundt om burgeren. Særligt fordi flere af burgerne er fyldt med ingredienser, der gør papiret blødt. Derfor skulle papiret hurtigt væk inden det blev så blødt, at det integrerede sig med burgerne.

Original Bacon/Cheese. Anmelderen var meget tilfreds. En af de bedste burgere, han havde smagt.

Bøffen var en amerikansk inspireret hamburger. Let krydret kødfars, der er stegt igennem. Krydringen sad lige i skabet, og du fik en fedtfattig burger, der smagte af rigtig meget. Ikke som de flammegrillede burgere, man får andre steder, men en rund og lækker smag af en kødfars med lidt flere ingredienser end bare kød. Det var rigtig lækkert, og tiltalte begge anmeldere, der fik en traditionel burgerbøf. 

Anmelderen med bacon/cheese-burgeren udtalte, at det var den bedste burger, han havde smagt, mens anmelderen med kyllingeburgeren også var dybt imponeret. Eneste anke var de lidt for mange ingredienser, som lå rimeligt uens distribueret i bollen, så burgeren smagte forskelligt fra bid til bid. En lille fejl, der sagtens kan rettes op på.

Lidt anderledes stod det til ved Memphis Soul-burgeren, der havde fået et ordentligt skud stegte løg. De smagte syrligt, og blev en smule for kvalme efterhånden som burgeren blev fortærret. Kødet, bollen og de resterende ingredienser fejlede ikke noget, men som den eneste anmelder, var denne ikke oppe at ringe over maden. 

Der var mange løg i Memphis Soul-burgeren, og selvom den smagte glimrende, så var der et snert af syrlighed i løgene, som anmelderen ikke brød sig om.

Fritterne skilte også anmelderne. To af anmelderne syntes, de var gode, mens den sidste anmelder havde fået en portion slatne fritter. Store og håndskårne, men bløde. Fritter er en smagssag, og er man til bløde og store fritter, så går man rigtig ved Highway 51.

Den samlede madoplevelse var dog ikke til at tage fejl af. Et solidt og godt måltid mad i skønne omgivelser. Elvis på repeat i radioen blev lidt trættende, så selvom det selvfølgelig er en del af konceptet, så burde man bløde lidt op for netop denne lille finesse. I hvert fald, hvis man senere vil forsøge sig med at trække folk til fredagsøl. Folk der måske gerne vil høre andet end Suspicious Minds og Heartbreak Hotel.

Kyllingeburgeren hørte til en af favoritterne. Kyllingen var saftig, og de mange ingredienser gav en god variation i smagen.

 

Masser af potentiale, men alt for dyrt

Selvom maden var god, så kan Highway 51 ikke snige sig op på mere end fire bølger. Dertil er priserne for høje. For tre burgere og tre sodavand måtte avisens chefbetaler af med 550 kroner. Det er simpelthen for meget for en frokost, også selvom maden var god. Andre steder kan du få det samme til det halve. Bevares, burgerne er måske mindre andre steder, men kvaliteten er ikke så meget ringere. På The Burger Shack kunne man f.eks. få et frokosttilbud til 50 kroner. Vi kan derfor kun opfordre til, at Highway 51 forsøger sig med frokosttilbud eller lignende for at trække gæster ud i de smukke omgivelser. 

Det har køkkenet, betjeningen og omgivelserne fortjent.

De fire bølger fås for god mad, god betjening og dejlige omgivelser. Med en mulighed for at få et frokosttilbud kunne vi måske have sneget os op på endnu en bølge. Helt generelt var vi både mætte og glade, da vi tog hjem fra Highway 51.

SÅDAN GØR VI:
Vi ankommer til stedet. Vi bestiller det på menukortet,  vi tror vil skabe den bedste smagsoplevelse for os selv. Derfor er anmeldelsen selvfølgelig påvirket af, at mulighederne passer anmelderne.

Den ene anmelder kan f.eks. ikke lide ketchup og dressing og skal derfor have tilpasset sin burger. Det påvirker oplevelsen, hvis ordren ikke eksekveres korrekt. 

Der er ingen i restauranten, der ved, vi kommer. Vi ser helt almindelige ud, tre halvgamle mænd i deres fedeste alder, så vi blender direkte ind. 

Vi kigger på:
1. Atmosfæren i restauranten - har vi lyst til at være der. Indretning, temperatur, muligheder for at sidde.
2. Betjening - føler vi os velkomne. Kan de tage imod en ordre, der er lidt anderledes end standardordren og bliver det leveret med et smil.
3. Maden - det vigtigste parameter. Smager det godt. Vi vurderer også tilbehøret, er der gode pommes frites til og kan man få gode side orders.

Stedet får mellem nul og seks bølger.