Knuste hjerter og klassisk musik: Vejle Bibliotek byder på spændende aktiviteter

I begyndelsen af februar har Vejle Bibliotek tre meget forskellige arrangementer på programmet. Det handler om musik, et forfattermøde og foredrag om knuste hjerter.

Har du lyst til at komme ind i Preben?

Et usædvanlig stillingsopslag kan i øjeblikket ses på Facebook, hvor den lokale amerikanske fodboldklub, Triangle Razorbacks, søger en person til at være inde i deres maskot, Preben.

Nyt vikingefremstød skal tiltrække flere turister

I store dele af verden er der stor interesse for vikingerne, der med sødygtighed og lette skibe kunne bosætte sig, handle og hærge langt uden for Norden. Nu laves der et turistfremstød rettet mod sejlende turister for at trække dem til de østjyske lystbådehavne. Deriblandt Vejle Lystbådehavn.

Så' der samling – kom med om bagved med museumsinspektøren

I den store lyse Utzonsal på byens kunstmuseum kan man i øjeblikket opleve særudstillingen ”Så’ der samling” med omkring 100 udvalgte værker. Søndag den 8. juli kan man komme på en guidet opdagelsesrejse bag udstillingen med museumsinspektør Pernille Rom Bruun.

Vejle tjener fedt på turisterne

Omsætningen på turisme stiger støt, og det anslås at mere end 2500 jobs i Vejle Kommune er skabt af turismen. Især overnatningssteder, spisesteder og butikker tjener godt på turisternes besøg.

Bagere i hård kamp om kunderne: Bager Palle holder ved

Større landsdækkende bagerier med stordriftsfordele sælger brød i Vejle og presser lokale bagerier. Bagermestre med ét eller to brødudsalg må stå tidligt op om morgenen for at klare sig. Vi har talt med Vejles egen bagermester Palle Thomsen, der er en af dem, der klarer sig på trods af konkurrencen.

Nærdemokratiet vokser i Vejle Kommune

I løbet af de seneste syv år er er antallet af lokalråd næsten fordoblet til nu i alt 29, hvilket er et tydeligt udtryk for stort engagement og foretagsomhed lokalt i kommunen. Der er et fint samarbejde mellem Vejle Kommune og lokalrådene, der forleden var samlet til dialogmøde med debat om udviklingen de næste år.

Mænd i Vejle får ingen færdselsbøder denne sommer

Vejle24.dk har fået kendskab til en hidtil hemmeligholdt intern instruks fra Rigspolitiet, der beder færdselspolitiet i Vejleområdet om udelukkende at have fokus på kvinderne i løbet af sommeren. Det sker for at rette op på en voldsom kønsmæssig skævvridning af bødeforlæggene i 2018 indtil videre.

Oplev naturen og smag på vilde planter i Vognkær Enge

Økolariet inviterer torsdag på guidet tur med naturvejleder Finn Lillethorup, der vil vise og fortælle om naturen på strandengen. Undervejs kan deltagerne smage på vilde urter som salturt, strandmælde eller strandarve.

Skal Vejle have et ’demokratihus’?

Lokale ungdomspolitikere vil gerne have egne lokaler, hvor de på tværs af partipolitiske skel kan mødes for at debattere, samarbejde og styrke det politiske arbejde blandt unge.

Sider