Oplev naturen og smag på vilde planter i Vognkær Enge

Økolariet inviterer torsdag på guidet tur med naturvejleder Finn Lillethorup, der vil vise og fortælle om naturen på strandengen. Undervejs kan deltagerne smage på vilde urter som salturt, strandmælde eller strandarve.

Turen til den sydlige side af Vejle Fjord vil foregå i strandengen og vandkanten, hvor der er spændende planter og dyr.

De seneste år har der været en stigende interesse for at sanke planter i naturen, bringe dem hjem i køkkenet og ind på spisebordet. Med fremkomsten af Ny Nordisk Mad er der kommet fokus på glemte sorter og arter - herunder nogle af de mere end 300 spiselige vilde planter, vi har i Norden. Naturvejleder Finn Lillethorup vil på turen vise, hvilke vilde planter du kan sætte tænderne i, hvis du har lyst til at smage mere på naturen.

På turen vil Finn Lillethorup blandt andet også fortælle om nogle af de muslinger, der findes i Vejle Fjord. De mest almindelige er blåmuslinger, som der er planer om at dyrke i fjorden.

Af andre muslinger kan nævnes knivmuslinger, som dukkede op for 10-20 år siden, og som nu er meget almindelige i fjorden. En anden og nyere "tilflytter" er stillehavsøsters, som man har fundet nogle få gange i Vejle Fjord.

Har man lyst til en informativ og hyggelig tur under kyndig guidning, så mød op på den store p-plads ved Vognkær Enge torsdag kl. 19:00

Turen til Vognkær Enge er ud af flere i en serie, der blandt andet også inkluderer ture til strandene ved Tirsbæk og Hvidbjerg i næste uge. Man kan læse nærmere om de enkelte ture på Økolariets hjemmeside.