Succesfuld Open Mike vender tilbage med storslået 'Juleshow'

Privatfoto: Henrik Rothenbücher

Tre dage inden juleaften har vejlenserne mulighed for at få trænet deres lattermuskler. Det sker, når der afholdes et helt særligt Open Mike Juleshow i Vejle Musikteater.

Sidste år ved juletid stod Vejle Musikteater bag en uofficiel verdensrekord, da de lagde sal og scene til en ‘Open Mike’ med mere end 700 gæster. Arrangementet var stablet på benene af de initiativtagere, der afholder de månedlige succesfulde ‘Open Mike’-arrangementer i Vejle, hvor der oftest er udsolgt.

Lørdag den 21. december sker det så igen, når der afholdes ‘Open Mike Juleshow’ i Vejle Musikteater, og manden bag, Henrik Rothenbücher, lover at det bliver et endnu federe arrangement end sidste år.

“Sidste år var en virkelig fed oplevelse. Det eneste ‘særlige’ var dog, at det var i den helt store sal, for ellers var det praktisk talt en almindelig Open Mike, hvor vi havde en vært og otte komikere, der underholdte med både gammelt og nyt materiale,” fortæller Henrik Rothenbücher, der løfter lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske.

“I år bliver det lidt mere ‘show-minded’. I stedet for en klassisk Open Mike, vil folk i stedet komme til at opleve hele 14 komikere. De komikere laver så færre minutter, så det ikke går hen og bliver en midnatsforestilling,” lyder det fra initiativtageren.

Så det bliver lidt ligesom Comedy Aid? (Årligt stand-up show for velgørenhed)

“Det kan man godt sige. Det er helt klart inspireret af Comedy Aid, hvad angår strukturen i det, men hvor Comedy Aid primært er et show med de største kanoner i dansk stand-up, så bliver det her med de bedste komikere fra Open Mike. Man kunne faktisk godt kalde det Open Mike Aid,” fortæller Henrik Rothenbücher

Sådan så det ud sidste år, da årets 'Jule-Open Mike' fandt sted i den store sal. Foto: Lasse Lagoni

I år koster det penge

Da Henrik Rothenbücher og Vejle Musikteater sidste år afholdte den store ‘Open Mike’-julespecial, var det gratis for publikum at komme ind. Men hvis man i år møder op uden billet eller penge på lommen, så kommer man altså ikke ind.

Hvorfor koster det penge i år?

“Sidste år var noget helt særligt. Vi lavede den store Open Mike for at efterleve den store efterspørgsel der havde været. Rigtig mange gik forgæves til vores arrangementer gang på gang, fordi der simpelthen ikke var plads til flere. Derfor ønskede vi at lade alle komme ind, og samtidig teste, om folk var interesserede i sådan et show,” fortæller Henrik, der selv mener, at prisen er alt for lav.

“Vi har valgt at fastholde den samme lave pris, som vi har til en almindelig Open Mike til trods for, at publikum får meget mere. Til juleshowet får publikum en større oplevelse i den store sal og så kommer der tilmed 14 komikere og skal underholde dem. Det er helt uhørt, at det skal være så billigt, men vi ønsker at få så mange ind som muligt,” siger han.

Henrik Rothenbücher fortæller også, at en anden årsag til entreprisen skal findes i, at der er flere udgifter forbundet med showet. Modsat sidste år bliver hver komiker nemlig honoreret med et beløb, og derfor skal der også sælges nogle billetter, hvis ikke det skal koste penge.

Hvis der bliver udsolgt, har det så bare været en fed forretning?

“Det kunne være fantastisk, hvis der bliver udsolgt. De penge der går ind, skal dog bruges på noget, der kommer andre til glæde. Vi er i færd med at undersøge, hvilke muligheder der er. Om det bliver velgørenhed eller måske en investering i udviklingen af vores comedy miljø, det ved vi ikke endnu. En ting er dog sikkert, og det er, at alt overskuddet fra aftenen kommer til at gå til et godt projekt,” slutter Henrik Rothenbücher.

Hvilke 14 komikere der kan opleves på scenen, vil være en hemmelighed som det altid er ved en Open Mike. Det eneste der pt. er offentliggjort er, at komikeren Nikolaj Wulff der blandt andet havde et udsolgt one-man-show på Bremen i 2018, skal være vært.

Entreprisen lyder på 50 kroner, og det finder sted i Vejle Musikteaters store sal lørdag den 21. december.

Billetter til arrangementet kan købes her