Tre gratis klassiske koncerter i Vejle Musikteater i november

Vejle Musikteaters Store Sal. Foto: Vejle Musikteater.

Hvis succesen gentager sig i år, så vil Store Sal igen i år være fyldt med glade gæster til de populære klassiske søndagskoncerter i Vejle Musikteater, som finder sted i november.

Tre søndage i november vil Vejle Musikteater blive fyldt med klassiske toner for hele familien. Der er gratis adgang til alle koncerter. Det gælder blot om dukke op i ordentlig tid, når dørene åbner, så man kommer først til mølle.

Klassisk November arrangeres i et samarbejde mellem Kultur & Fritid i Vejle Kommune, Musikskolen Vejle og Vejle Musikteater.

Musikprogrammet:

Søndag den 11. november kl. 15:00

Claude Debussy - klaverkoncert med pianisten Jesper René med introduktion af musikskolechef Flemming Hundevad Meng 

I år er det 100 år siden, at den franske komponist Claude Debussy døde. Det markeres til Klassisk November når pianisten Jesper René fremfører nogle nøje udvalgte værker.

Claude Debussy var i sin samtid et enfant terrible, der rystede det konservative parisiske parnas. Musikken han skrev, var bogstavelig talt uhørt; ingen havde for alvor gjort den slags før. Han var en fornyer af både klavermusikken og tonesproget, og skabte sin egen gennemsigtige og billedskabende musik. Af hans mest kendte værker kan nævnes klaversuiten Children's Corner med den kendte Golliwogg's CakewalkSuite Bergamasque med den berømte Claire de Lune, samt storværket Pour le Piano, der er en hyldest til klaveret og dets ny århundrede.

Pianisten Jesper René har særligt gjort sig bemærket med Bachs monumentale klaverværker Das wohltemperierte Klavier og de ikoniske Goldberg-variationer. Et værk han har opført flere end hundrede gange, men også Schubert og Chopins musik har han på programmet. Jesper René er født 1974 og debuterede som solist i 1989 med Odense Symfoniorkester i Haydns klaverkoncert i D-dur.

Søndag den 18. november kl.15:00

Operettetimen 

En festlig musikalsk eftermiddag med smægtende operettetoner. Sopranen Philippa Cold, tenoren Jonathan von Schwanenflügel og pianist Jacob Beck inviterer indenfor i operettens verden med musik fra Den glade enkeSmilets land, Mød mig på Cassiopeia og Pinafore. Undervejs bliver der også plads til et par fuldblods-operanumre fra blandt andet Puccinis La Boheme.

Pianist Jacob Beck er dagens konferencier, og guider gennem koncerten.

Søndag den 25. november kl. 15:00

Familiekoncerten "Børnenes Jul"

Kom med til en julekoncert for hele familien, hvor der bliver sunget de bedste klassiske julesange for børn og voksne. Og der er mulighed for at skråle med, for der er også plads til fællessang.

Scenen fyldes med musikere fra Det Jydske UnderholdningsOrkester, sangere fra koret Blueser og Ballader og et lille børnekor. Eftermiddagens solist og fortæller er Tina Buchholtz og koncerten ledes af dirigent Vagn Egon Jørgensen.