Tre all-inclusive koncerter på samme aften: Locumskoncerter vender tilbage

Du kan få en anderledes koncertoplevelse i oktober, når der afholdes Locumskoncerter i Vejle. Hele tre koncerter på unormale koncertsteder. Det hele afsluttes med en stor koncert af Per Vers

Den 31. oktober er der mulighed for at opleve tre fede og anderledes koncerter, når Vejle Kommune for tredje år i streg afholder Locumskoncerter.

Locumskoncerterne markerer sig på at være anderledes i forhold til de normale koncerter, der afholdes i Vejle, og derfor vil man kunne opleve musik på usædvanlige lokationer, hvor der i forbindelse med koncerterne vil være eksklusiv adgang.

De der tidligere har været til Locumskoncert ved, hvad det hele drejer sig om, men for nye interesserede, fortæller Thomas Schiødt der er kulturkonsulent hos Vejle Kommune lidt om arrangementet.

”Jamen ideen har været at pirre vejlensernes nysgerrighed overfor byen, men også for musikken og den lidt skæve oplevelse. Det skal ikke bare være blød Thomas Helmig-pop hele tiden, og det var egentlig det, der startede konceptet,” lyder det fra Thomas Schiødt.

Sådan kommer det til at foregå

I de tidligere år har flere af koncerterne overlappet hinanden, og dermed skulle publikum selv vælge mellem, hvilke koncerter de gerne ville se. Det har man i år sløjfet fra kommunens side, og de har i stedet valgt en anden metode, der også inkluderer fri mad og drikke.

”Det var lidt for heftig planlægning for publikum sidste år. Så nu køber de en all-inclusive billet til alle tre koncerter. De kan enten vælge tre koncerter og fri drikkevarer for 200 kroner, eller de kan vælge en pakke der også inkluderer mad for 250 kr.” fortæller Thomas Schøidt, der fortæller lidt om programmet.

”De mødes nede ved Fjordenhus, hvor der er fællessang med Jakob Bunderup. Det gjorde han i øvrigt helt fortræffeligt på Rådhustorvet sidste år. Derefter bliver man fulgt hen til det næste sted, som er det tidligere Carlsberg øl-lager, hvor lystbådene bliver opbevaret inde om vinteren. Her vil man så kunne høre Engelsholmbandet Klaptrae, der giver et par numre,” lyder det fra Vejle Kommunes kulturkonsulent.

”Når koncerten der så er forbi, så får man en to-go madpakke fra Madindustrien, og så følger man ellers Locumscaminoen hele vejen ind forbi terror-hegnet, hvor vi eksklusivt har fået lov at komme ind. Her er den afsluttende koncert så med hovednavnet Per Vers,” fortæller Thomas Schiødt.

For ganske nyligt har Per Vers udgivet sit nye album Knust Kunst, der bygger på tolv gamle samplede vinylplader.

Per Vers. Foto: Jesper Skoubølling

Følg de lysende lokummer

Hvis man er interesseret i at opleve Locumskoncerterne på egen hånd, så er det med at slå til. Arrangementet er nemlig forholdsvis eksklusivt, da der kun sættes 300 billetter til salg i alt.

150 billetter til den ene tur, hvor der er mad og drikke med i prisen, samt 150 billetter til turen der udelukkende er med drikkevarer.

Selve Locumscaminoen er halvanden kilometer lang, så det er ikke nødvendigt at tage løbeskoene på, hvis man vil underholdes på den sidste dag i oktober. Hele ruten vil være belyst af lysende lokummer, som de har fået sponsoreret af virksomheden Petrowsky. Dem kan man således følge, så man ikke ender på afveje.

Hvem er målgruppen for sådan en koncert?

Jeg vil egentlig ikke bruge en aldersgruppe, men i stedet sige, at det er til de musikinteresserede. Det er et meget bredt publikum der kommer, og sidste år erfarede vi, at det altså både var gymnasieelever og folk der havde rundet 60 år, der synes det var en fed oplevelse,” fortæller Thomas Schiødt.

Hvorfor skal man vælge at tage til Locumskoncerten?

”Det skal man fordi, det er der det spændende ligger. Du ved ikke helt, hvad du får, og tænk hvis man blev positivt overrasket. Det gør man helt sikkert, for publikum har været ellevilde de sidste par år,” slutter Thomas Schiødt.

Du kan sikre dig din billet til koncerterne lige her.