Ny App har samlet samtlige madanmeldelser på nettet, og fundet Vejles bedste restaurant

Der kan være mange meninger om, hvilken restaurant der er Vejles bedste. Eatie er en ny restaurant app, der gør det overskueligt at finde ud af, hvordan restauranter og spisesteder er anmeldt på tværs af alle restaurantplatforme.

Eatie opstod, da tre unge ildsjæle tænkte ”Tænk hvis der var en IMDB for restauranter.” Dét blev starten på Eatie, som samler alle danske restauranter og spisesteder i én app.

Som det er i dag kan det være besværligt at finde ud af, hvor god en restaurant er, hvis ikke man selv besøger den. For en restaurant kan score vidt forskelligt på de mange forskellige platforme, hvor gæsterne kan anmelde deres restaurantbesøg.

Falske anmeldelser bliver sorteret fra

Den nye app samler restaurantanmeldelserne fra de forskellige platforme, og på baggrund af over 1,8 mio. restaurantanmeldelser udregner Eatie en score mellem 1 og 10 for hver enkelt restaurant. Scoren er udregnet på baggrund af en algoritme, som henter data fra blandt andet Google, Tripadvisor, Yelp, Facebook og andre restaurantplatforme, og som vægter anmeldelserne ud fra deres kilde og korrigerer for falske anmeldelser.

Bag Eatie står en gruppe madglade og teknologinørdende medarbejdere, som ønsker at inspirere andre danske madglade personer (eaties) til at udforske nye spændende spisesteder.

LÆS OGSÅ: Nem og lækker aftensmad på under 30 minutter

“Hver restaurant får en score ud fra restaurantgæsternes anmeldelser. Algoritmen gør, at man for første gang i Danmarks historie kan danne sig et overblik over alle restauranter og spisesteder i Vejle, og hvordan de er bedømt i forhold til hinanden på baggrund af folkets anmeldelser. Vi har prioriteret at have en demokratisk tilgang til restauranterne og lade folket bestemme,” fortæller Morten Lie Jørgensen, som er administrerende direktør hos Eatie.

Michelin og Vejle24 ramte plet

Ifølge den nye app ramte Michelin-guiden plet, da de tidligere på året tildelte Restaurant MeMu en Michelin-stjerne. Faktisk har de opnået den allerhøjeste mulige score på 10. Desuden er appen også enig med os her på Vejle24 i, at Garage Burgerbar er byens bedste burgerrestaurant. Garage Burgerbar er nemlig oppe på 6-pladsen med en score på 9,3.

Top 10:

1. Restaurant MeMu

2. Restaurant Vedelsborg

3. Restaurant SteakeRiet

4. Hviids Vinstue

5. Nara Sushi

6. Garage Burgerbar

7. MeMu Bistro & Bar

8. Mie's Thai Restaurant & Take Away

9. L'Angolo Italiano (Det Italienske Hjørne)

10. Trattoria dei Re

Du kan finde hele top 25-listen her på Eaties hjemmeside.