Tag plads i filosofaen, oplev en sovekoncert og mød Kim Leine på biblioteket

Kim Leine debuterede i 2007 med erindringsromanen Kalak. I 2013 kom bestselleren Profeterne i Evighedsfjorden. Tidligere i år udgav han bogen Rød Mand/Sort Mand, som endnu engang tager læserne med til Grønland, hvor Kim Leine selv har boet i mange år. Den 12. november kommer han forbi Vejle Bibliotek.

Nogle af Danmarks mest populære forfattere lægger her til efteråret vejen forbi Vejle Bibliotek. Foruden prisvindende litteratur, er der også masser af musik og oplevelser til børnene på programmet.

Til efteråret på Vejle Bibliotek kan du se frem til en lang række spændende, tankevækkende og lærerige oplevelser for både børn og voksne.

Du kan blandt andet møde flere populære og højaktuelle forfattere. Eksempelvis Leonora Christina Skov, der tidligere i år udgav den meget solgte og ganske roste roman: Den, der lever stille. Den 1. november kommer hun forbi biblioteket.  

Det samme gør både Naja Marie Aidt og Kim Leine, som begge tidligere har vundet Nordisk Råds Litteraturpris. Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage er titlen på Naja Marie Aidts seneste bog, som handler om tabet af hendes søn, Carl. Den 3. september fortæller hun om at miste sit barn, og om sin anmelderroste bog. Kim Leines nyeste bog Rød mand/sort mand tager os endnu engang med til Grønland. Den 12. november fortæller han om bogen og sit forfatterskab.

Filosofiske saloner og BogForum

Der er dog meget mere end forfatterbesøg på programmet på biblioteket i efteråret. Du kan blandt andet få læseinspiration til en af de mange bogcaféer, tage med på fælles bustur til BogForum eller være med, når Danmarks største debutantpris bliver overrakt til to lovende yngre forfattere på Vejle Bibliotek.

Du kan også filosofere over livet til de filosofiske saloner, Filosofaen, med Dorte Brøchner Jessen, som er et nyt tiltag på biblioteket. Eller du kan høre den fascinerende historie om rockergruppen Bullshit fortalt af de to Cavlingprisvindere Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen.

Sovekoncert og fællessang

Dette efterår har biblioteket også masser af musik på programmet - lige fra en afstressende sovekoncert med Rosanna Lorenzen, hvor du skal medbringe din egen sovepose - til en ærlig og levende artist talk med rockveteranen Mike Tramp. Du kan også blive klogere på opera, eller være med, når de to musiknørder Ralf Christensen og Kristian Leth optager et nyt afsnit af deres podcastserie Album.

Harry Potter og kodning

Der er selvfølgelig også masser af oplevelser på programmet til børnene i foråret. Der skal bygges synthesizeres, leges med kodning og dykkes ned i Harry Potters magiske univers. Og så er der også småbørnsswing, børnebogcafé og masser af tankevækkende og underholdende børneteater på programmet.

IT-hjælp

Sidst men ikke mindst, kan du til efteråret få hjælp til at navigere i den digitale verden på et af de mange gratis kurser, som denne gang har fokus på blandt andet digitale fotos, det smarte hjem og på at holde hackerne ude. Og så er "Åbent IT-værksted" tilbage hver torsdag kl. 10-12, hvor du kan kigge forbi og få hjælp til hverdagens små IT-problemer.

Fra på næste mandag kan du hente hele efterårsprogrammet på biblioteket, eller se det på vejlebib.dk. Allerede nu kan du dog tage et smugkig på den elektroniske udgave af programmet, som kan findes her.