Familien Elkjærs baghave danner rammen for en snak om livet og døden

På søndag klokken 14 danner familien Elkjærs baghave rammen om Filosofaen, lidt musik og et køligt glas hvidvin. Du skal bare dukke op med en lyst til at blive inspireret. "Der er plads til alle," siger Linda Juul Elkjær, der er vært for eventet.

De fleste i Vejle, der kender Filosofaen, stødte på konceptet i forbindelse med de events, der blev afholdt i Brød og Co. Filosofaen er dog et helt selvstændig koncept, som er skabt af Dorte Brøchner Jessen og som kan inviteres ud på nye og anderledes lokationer. 

Det er præcis, hvad der sker på søndag fra 14:00 til 16:00. Her byder Henrik og Linda Juul Elkjær velkommen i deres have til en snak om livet og døden. Det er Dorte Brøchner Jessen, der sørger for at samtalerne flyder og de rigtige spørgsmål stilles. Hendes oplæg til en eftermiddag i haven er:

"Livet foldes ud mellem dets absolutter: fødsel og død. Hvad gør denne bevidsthed om vores endelig ved os? Vi er ligesom mælkebøttefrø, og så er vi væk.. Måske vil døden os noget godt. Måske vil den minde os om, at vi ikke kan få noget ud af livet, men vi kan få noget ind i livet. Vi kan få børn ind i livet, vi kan få gode gerninger ind i livet, vi kan skabe noget.. Med bevidstheden om at døden kan indtræffe når som helst og hvor som helst, bliver vi måske også lidt mere nænsomme. Lidt mindre grådige og lidt mere åbne for det der er, og som vi kan give noget til. Husk at du skal dø, for så bliver livet et mirakel, en gåde, et eventyr..."

Plads til alle

At familien Elkjær inviterer til Filosofa kommer som en naturlig forlængelse af deres egen deltagelse i Dorte Brøchner Jessens arrangementer. "Vi holder meget af, at spendere et par timer med kvalificeret samtale om livets store emner," fortæller Linda Juul Elkjær: "Og så holder vi utrolig meget af vores lille oase og deler gerne ud i håb om, at andre lader sig inspirere og får lyst til at invitere hjem i deres baghave."

Baghaven, som er beliggende Linnemansgade 3b, kommer til at danne ramme om både Filosofaen og et lille musikalsk indslag af Bjarke Rasmussen

"Vi har ingen ide om, hvor mange der dukker op. Men vi finder plads til alle," svarer Linda Juul Elkjær på spørgsmålet om, hvor mange de har plads til i Baghaven. "Det kunne dog være fint, hvis folk medbragte et tæppe, en bredskygget hat og en flaske vand i varmen. Jo flere, jo bedre."

Der er kaffe på kanden og kølig hvidvin kan købes til en overkommelig pris. 

Se mere om eventet her.