Pablo Llambias, forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen, kommer til Vejle i slutningen af august for i to dage at lære skrivekunsten fra sig til otte udvalgte deltagere.
Rigtig mange danskere drømmer om at skrive en bog, men når man sidder alene ved skrivebordet med en blank Word-side foran sig, kan drømmen synes langt væk. Hvis du har lyst til at gøre noget mere ved drømmen, så er det skriveforløb, som bliver afholdt på Vejle Bibliotek den 27.-28. august muligvis noget for dig.
Her kommer Pablo Llambias til Vejle. Han er tidligere rektor på Forfatterskolen i København, men trådte sidste år tilbage. Nu fokuserer han i stedet på sit eget forfatterskab, men den sidste weekend i august kommer han til Vejle og sætter fokus på otte udvalgte deltageres tekster.
Det er litteraturformidler Thomas Glud fra Vejle Bibliotekerne, som har lokket Llambias til Vejle. ”Han er helt oppe på dupperne i forhold til det her. Han gør meget i den slags, selvom han også skriver på sit eget forfatterskab,” forklarer han.
Ligesom med fodbold
De seneste år har Thomas Glud arbejdet på at skabe et skrivemiljø i Vejle. Han har lavet flere projekter, og står bag Skriveklubben i Vejle, som er en åben sammenslutning af mennesker, der i en eller anden grad skriver eller drømmer om at komme i gang, og som mødes én gang om måneden. Thomas Glud er inspireret af det miljø, der fandtes i Vejle for år tilbage, da forfattere som Inger Christensen og Ulrik Gräs boede i byen.
”Netværk er vigtigt for at udvikle god litteratur. Det kan være utroligt ensomt at sidde og skrive, så det er vigtigt, at der findes et miljø i Vejle. Det er præcis ligesom med fodbold: Man bliver heller ikke god ved at rende rundt og spille mur hele sin barndom,” siger Thomas Glud.
Leder efter talenter
Der er plads til otte deltagere på skrivekurset. For at komme i betragtning skal man sende 2-5 siders tekst samt en kort beskrivelse af sig selv til Thomas Glud på thvgl@vejlebib.dk. Der er ansøgningsfrist den 1. august. Deltagerne udvælger Pablo Llambias og Thomas Glud sammen. Den 10. august får man at vide, om man er kommet ind.
”Det vi kikker på er om, der er noget talent. Det er vigtigt, at der er noget at arbejde videre med,” forklarer Thomas Glud.
Hvorvidt man er ung eller gammel, mand eller kvinde, pæn eller grim, er til gengæld helt lige meget.
”Jeg har allerede fået de første 5-6 ansøgninger. Det er med til at gøre det attraktivt, at det er en dygtig person, som står for det. Jeg har både fået ansøgninger fra en på 70 og en på 20, og det er åbent for alle. Man kan skrive på vidt forskellige måder, men det er et håndværk. Den unge kan lære meget af den gamle, og den gamle kan lære af den unge, der måske er noget mere vild,” siger Thomas Glud.
Sådan lyder programmet:
Bliver man udvalgt, starter forløbet den 27. august og slutter aftenen efter. Undervisningen begynder begge dage om eftermiddagen med tekstlæsning. Forløbet afsluttes med et foredrag af Pablo Llambias, som er åbent for alle.
Program:
27. august
14.30-18 Undervisning
18-19 Vi spiser sammen
19-21 Aftenseance
28. august
14.30-18 Undervisning
18-19 Vi spiser sammen
19-21 Pablo Llambias holder foredrag – åbent for alle