I december lukkede Otto’s ned, og i stedet åbnede DOUGH, hvor du kan købe delikatessepizzaer og andre italienske side dishes. Street Food Vejle søger nu et nyt madkoncept, da de ikke længere serverer indiske retter. Vejle24 har taget en snak med indehaveren af Indisk, om hvorfor boden måtte lukke.
Den indiske madbod i Street Food Vejle, der sjovt nok hedder Indisk, har serveret sin sidste butter chicken. Efter lidt under et år har indehaveren valgt at lukke og slukke. Hvordan kan det være? Vi tog en snak med indehaveren af Indish, Prasad Chougule.
Til spørgsmålet om, hvorfor Indisk var nødsaget til at lukke, svarer Prasad Chougule:
”Vi var ikke tilfredse med besøgstallet hen over vinteren. Der var meget få mennesker der kom til vores bod, så vi besluttede at lukke den.”
Prasad Chougule fortæller at Indisk havde dedikerede kunder, som hver dag købte mad fra boden, men det var for få til, at det kunne løbe rundt. Især i november og december er besøgstallet dalet.
Færre besøgende i december
Mathias Poulsen som er talsmand for Street Food Vejle, og sammen med sin forretningspartner selv driver to af boderne (Dough og Mohira), fortæller at besøgstallet i december var en smule lavere end forventet.
”December er altid svær at forudsige. Det er klart hvis Prasad sammenligner med Aarhus Street Food, hvor han også har en bod, så er der en forskel. Vi er stadigvæk nye, og kæmper for at finde vores plads her i Vejle, men det går absolut den rigtige vej,” siger han og tilføjer:
”Personligt valgte vi at åbne en ny bod, fordi vi så, at der var god økonomi i konceptet Street Food og besøgstallet stadig er stigende.”
Vil vejlenserne ikke betale for kvalitet?
Prasad Chougule har ikke planer om at åbne flere boder i Vejle, da han ganske enkelt mener, at Vejle er for lille en by og marked til, at der er nok efterspørgsel efter hans mad.
Udover den nu lukkede bod i Vejle, har Indisk madboder i både Aarhus, Aalborg og Esbjerg, og her fortæller Prasad Chougule, at sulten efter indisk kvalitetsmad er større.
I Vejle derimod fortæller han, at efterspørgslen mere har gået på billig indisk mad, og folk var ligeglade med om maden var sund. Prasad Chougule siger at Indisk lægger vægt på mad af god kvalitet, og at mellem 80-90 % af maden hjemmelavet, og at råvarerne er friske og af bedste kvalitet.
Mathias Poulsen understreger at han kun har gode ting at sige om Prasad Chougule som person, men han har svært ved at genkende billedet, som bliver tegnet:
”Jeg må sige, at jeg er uenig. Jeg synes Vejle har en blomstrende madkultur, som viser at vejlenserne faktisk er villige til at betale for kvalitet. Vejlenserne er absolut kvalitetsbevidste. Vi har fantastiske spisesteder i byen.’’
Leder efter det rigtige koncept
Endnu er det ikke sikkert, hvem der skal overtage den tomme bod. Den 10. januar lagde Street Food Vejle et opslag op på deres Facebook-side, hvor de søgte efter en iværksætter med et nyt madkoncept.
”Vi har allerede fået en del henvendelser fra interesserede iværksættere, men vi vil gerne have endnu spændende koncepter at vælge mellem,” siger Mathias Poulsen, og forklarer videre:
”Vi vil hellere have at boden står tom en måned mere, og at vi så finder det helt rigtige koncept. Vi søger nogen der brænder for deres mad. Vi har lavet et lille spørgeskema, og udfra svarene, hiver vi de interessante koncepter ind til en samtale og nogle smagsprøver.”
Så hvis du har god smag og appetit på at blive iværksætter, er det altså nu skal slå til.