Så er der gratis stand-up igen: Spændende line-up i aften.

I aften vender det populære koncept Open Mike tilbage efter en lang sommerferie. Det er dermed muligt at se gratis stand-up comedy igen, når nye samt rutinerede komikere skal teste deres materiale.

I oktober 2016 slog Vejle Musikteater første gang dørene op til Open Mike, hvor stand-up komikere kan prøve deres materiale foran et publikum. Kort fortalt er en Open Mike-scene legepladsen for komikere, hvor de kan øve sig foran et publikum, og samtidig teste hvor sjovt deres materiale er, før de stiller sig op og tager penge for det.

En Open Mike er typisk gratis at overvære som publikum, og det skyldes den store variation af det niveau, som man de bliver præsenteret for. En aften kan det være lutter nye navne, mens der en anden aften kan stå de bedste komikere i landet på scenen. Et godt eksempel på dette var i juli, hvor den sidste Open Mike blev afholdt inden sommerferien. Her kunne man på scenen opleve en helt ny lokal komiker, men samtidig havde man også mulighed for at overvære to af landets skarpeste i form af Thomas Hartmann og Brian Mørk.

Sådan så det ud ved en tidligere udgave af Open Mike i Cafe Unoden. 

DM i stand-up og one man show

Open Miken i juli blev den sidste i den første halvdel af sæsonen, og vejlenserne kunne i stedet komme ud og nyde den fremragende danske sommer. Nu er sommeren langsomt gået på hæld, og det betyder, at det igen er blevet tid til at varme sig på latter i Musikteateret.

I aften, onsdag, den 12. september kl. 20:00 går aftenens vært, Kaspar Herbst Tingleff på scenen, og han vil i løbet af aftenen præsentere otte forskellige komikere. Hvilke komikere der skal på scenen til en Open Mike, vil altid være en hemmelighed, og det afsløres først, når komikeren går på scenen.

Undertegnede har dog en finger med i spillet i forbindelse med booking af de forskellige komikere, og dermed er der lidt insiderviden. Blandt de komikere der skal på scenen i aften vil der være et par lokale navne, hvor den ene blandt andet spiller fodbold i 2. Division. Der vil være en komiker, der er aktuel i en TV-serie, ligesom der også vil komme en komiker, der i stand-up miljøet betragtes som en af de absolut bedste. En debutant der fik smag på at optræde under en Comedy Bootcamp afholdt af Vejle Musikteater i løbet af sommerferien, vil også være at finde på scenen.

I disse dage afholdes der også DM i Stand-up, og det betyder, at flere af komikerne i aften har planer om at teste deres sæt, som de skal bruge til DM. Der er derfor garanti for en knaldgod og hammersjov aften.

I Jacob Gade-salen var der lidt mere plads til publikum.

Begrænset med pladser

Vejlenserne har i den grad taget Open Mike til sig. Da konceptet begyndte i oktober 2016 var der 120 mennesker på den første aften, men det udviklede sig hurtigt til, at alle 300 pladser var optaget, og mange måtte derfor gå forgæves hjem. Lokationen blev derfor ændret fra Cafe Unoden og til Jacob Gade Salen, hvor der i størstedelen af 2017 var opsat stolerækker i stedet for bordopstillinger.

Det koncept er man nu gået væk fra, og det betyder, at der igen vil være bordopsætning i forbindelse med Open Mike. Det betyder, at der vil være færre pladser, og at det vil blive mere intimt. Grunden til rokaden skal findes i, at man i forbindelse med et par Open Mikes havde lavet en spørgeundersøgelse, og her savnede en stor del af publikummet den klassiske bordopstilling.

Det får dog den betydning, at man skal komme i god tid, hvis man gerne vil have sikret sig en plads. Arrangementet starter klokken 20:00 i Jacob Gade Salen i Vejle Musikteater, men det anbefales, at man kommer allerede når dørene til salen åbner klokken 19:00, hvis man vil være sikker på, at få sig en plads.