"Hvis Anders Matthesen prikker mig på skulderen, kan det godt være, at jeg melder mig syg"

Peter Dahl har et dilemma. Han er en fremragende fodboldspiller, og så er han et stort stand-up talent. Men hvad skal man vælge, når man elsker begge dele lige højt?

En tirsdag formiddag på Lido Cafeen ved åen i Vejle, har undertegnede aftalt et interview med en meget travl herre. Peter Dahl er nemlig fodboldspiller i 2. division, han arbejder som pædagogmedhjælper på Højen Skole, og så er han et kæmpe talent indenfor stand-up.

Det er de mange talenter, der er årsagen til, at Vejle24 har sat sig til bords med den 22-årige vejlenser, der lige præcis havde tid til at presse interviewet ind i sin ellers stramme kalender. Netop tiden er en af de største problemer for ungkarlen, der ville ønske, at han havde mere af den.

Mere tid ville nemlig give plads til at dyrke den store passion, Stand-up.

“Jeg vil vildt gerne have mere tid til at lave Stand-up. Tage til Aarhus og optræde på de Open Mikes deroppe, og i det hele taget bare have bedre tid til at skrive jokes. Men det har jeg ikke,” lyder det fra Peter Dahl, der fortæller om sit stramme program.

“Vi træner fire gange i ugen, så jeg er sent hjemme om aftenen. Vi har kampe hver weekend, og ind imellem pokalkampe i hverdagene. Ved siden af det, skal jeg også passe mit arbejde som pædagogmedhjælper, og så er det svært at få presset stand-uppen ind,” fortæller Peter Dahl.

Drømmen om fodbold holder stand-uppen tilbage

Peter Dahl til sin stand-up debut i Vejle Musikteater

Lige siden Peter Dahl var en lille dreng, har han dyrket fodbold. I en ganske tidlig alder fandt han ud af, at han faktisk var bedre til det end de andre, og derfra begyndte det at blive seriøst.

Fodbold har derfor altid været en del af livet hos Peter Dahl, men det har underholdning faktisk også. Som barn optrådte han sammen med sin far og bror til store fester med Linje 3 sketches og andre numre, og det har siddet i ham lige siden.

I 2017 valgte han derfor at optræde med stand-up for første gang, da han meldte sig til en Open Mike i Vejle Musiktaeter, og det var en kæmpe succes. Så stor en succes, at han kort efter blev booket til sit første betalte job, og efterfølgende har været med som opvarmer på et one man show.

Der er derfor ingen tvivl om, at Peter Dahl har talent, både indenfor fodbold og for comedy, men hvad skal man så vælge?

“Fodbolden vil altid komme i første række. Den har fyldt så meget i mit liv, siden jeg var helt lille, og jeg føler stadig, at det kan føre til noget stort,” lyder det fra Peter Dahl, hvis målsætning i første omgang er at spille 1. Division.

“Rykker vi først op i 1. Division, så begynder det jo pludselig at dufte af barndomsdrømme, og så kan det blive rigtig godt. Jeg gider ikke spille 2. Division meget længere, og heldigvis spiller jeg i en klub, hvor ambitionerne og niveauet er til at rykke op,” kommer det fra fodboldspilleren.

Men har du ikke overvejet, om du burde satse 100 % på Stand-up i stedet?

“Nej ikke rigtigt. Fodbolden har jeg dyrket så seriøst siden jeg var 10 år, så det er ikke bare noget, man lige lægger fra sig. Stand-up har jeg lavet det sidste halvandet år, men jeg tror, at det helt naturligt vil komme til at lappe over. Om det så er fordi, at jeg bliver pisse ringe eller måske skadet, det ved man aldrig, men jeg bliver hele tiden ældre og fodbold kan man ikke spille for evigt, så jeg vil gerne have, at det kommer til at lappe over,” fortæller multitalentet.

Hvis Anders Matthesen prikker mig på skulderen, kan det godt være, at jeg melder mig syg

På trods af knap halvandet år med titlen som komiker på kasketten, har Peter Dahl faktisk ikke optrådt særligt mange gange. De fleste nye komikere optræder flere gange om ugen, mens der for Peter Dahl kan gå flere måneder mellem, at han har tid til at optræde.

Det er ikke fordi, at der ikke er muligheder, dem er der nemlig mange af. Vejle. Aarhus, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Aalborg, København er blot nogle af de byer, hvor håbefulde komikere alle ugens dage, kan få lov at optræde. Det er derfor et aktivt valg Peter selv har taget for at satse på fodbolden, selvom han er godt og grundig træt af den konsekvens det har.

“Det er ærlig talt en røv nederen konsekvens. Mens de andre bliver bedre, og hygger sig med publikum, så løber jeg rundt i regnvejr på en fodboldbane og træner. Jeg kan ikke melde afbud til træninger for at optræde, så mister jeg bare min plads på holdet,” lyder det fra midtbanespilleren, der dog godt kunne finde på at sygemelde sig, hvis en ganske speciel person tilbød ham et spot.

“Hvis nu Anders Matthesen prikker mig på skulderen, og spørger om jeg vil optræde, så kan det godt være, at jeg melder mig syg”, kommer det fra Peter Dahl efterfulgt af hans karakteristiske grin.

Jeg synes, at jeg er sjovere end de andre køllehoveder

Peter Dahl her i følge med sit entourage af gode venner og familie.

For ganske nyligt var der deadline på tilmeldinger til DM I Stand-up 2018. Det var derfor nærliggende at høre Peter Dahl om, hvorvidt han har tilmeldt sig konkurrencen om at blive Danmarks sjoveste komiker.

“Det bliver ikke i år. Jeg har da helt vildt lyst, men hvad hvis der er kamp den ene dag? Godt nok er det 2. division, men det er stadig mit arbejde, hvor jeg har kontrakt til sommeren 2020. Men jeg har da givet det en tanke, for jeg synes, at jeg er klart sjovere end mange af de køllehoveder, der bare snakker om pik og patter. Ja, ja, jeg kan da også snakke om det, men jeg synes bare, at mit materiale er bedre,” kommer det fra Peter Dahl, hvis påstand bakkes op af komiker-kollegaen, Nikolaj Wulff, der netop har udgivet sit one man show, JOKES, hvor Peter Dahl var opvarmer på det meste af touren.

“Jeg havde set Peter optræde et par gange, og var meget imponeret over specielt hans flair og talent for faget. Det undrer alle - både publikum og komikere - at han kun har optrådt så få gange og i så kort tid, som han har. Han var med da mit show spillede i både Vejle, Århus og Odense og gjorde det helt fænomenalt,” lyder de rosende ord fra stand-up komiker, Nikolaj Wulff.

Hvordan var det at være på tourne med Nikolaj Wulff?

“Det var vildt fedt. Der var jo vi ude mange steder inden for kort tid, så jeg følte mig faktisk som en rigtig komiker. I stedet for at være på scenen hver anden måned, så var jeg på scenen hver uge, og det gjorde mig bedre. Det gav mig også forhåbninger om, at hvis jeg gør noget ud af det, så kan jeg stige helt vildt,” fortæller Peter Dahl.

“Der er da nogle piger, der synes det er sjovt, at jeg spiller fodbold og laver stand-up"

Formen er helt i top hos Peter Dahl, der her står ved siden af hans kammerat Jesper Hansen, der spillede for FC Sydvest i kampen.

Tager man et kig på en liste over de ting, som kvinder finder særligt tiltrækkende ved mænd, så rangeres sportsfolk og humor oftest i toppen af disse lister. Peter Dahl er både sportsmand, og så har han en helt fantastisk humor.

Det var derfor nærliggende at forhøre sig om, hvordan kærlighedslivet står til, for det 22-årige multitalent.

“Jeg er single, og som de fleste singler siger, så er det et bevidst valg,” griner Peter Dahl der fortsætter med smagsprøver på sin humor og selvironi.

“Selvfølgelig giver det noget, at man er fodboldspiller og sjov, men så mangler jeg bare en personlighed der kan bruges til noget,” lyder det sarkastisk fra ungkarlen, inden han forsøger at tage den seriøse kasket på.

“Ej. Jamen der er da helt klart nogle piger, der synes det er spændende, at jeg spiller fodbold, og nogle der synes det er sjovt, at jeg laver stand-up. Så, jeg klarer mig da okay,” kommer det med en genert grin, velvidende at familien nok kommer til at læse med.

Så hvis du klarer dig okay, hvorfor er du så stadig single?

“Som Frank Hvam siger i et afsnit af Klovn, så skal hun være creme dela creme. Ellers bliver hun ikke vist frem. Og det er egentlig mest fordi, at det skal kræve en virkelig speciel pige, hvis jeg skal vise hende frem til min fantastiske familie og mine drenge,”

Er det blevet lettere efter du begyndte at optræde?

“Ja og nej. For det kan også være en ulempe. De forstår jo ikke altid, at det sjoveste jeg har at sige, det har jeg lige fyret af på scenen. Det kan jeg umuligt toppe. Så der er da nogen, der bliver lidt skuffede, hvis jeg ikke er ligeså sjov som på scenen,”

Hvor kan pigerne typisk rende ind i dig?

“Det må blive på Luckys SportsBar om lørdagen efter tre point med Middelfart,” slutter ungkarlen til Vejle24.

Peter Dahl og Middelfart er startet sæsonen i 2. Division med et nederlag og et uafgjort resultat. Senere i dag møder de Avarta på udebane.

Kunne du tænke dig at se komikeren Peter Dahl i aktion, så er han formentlig at finde på scenen den 12. september, når der tages hul på en ny sæson Open Mike i Vejle Musikteater. Der er gratis entre.