Vejles realitystjerne: Man ser ikke hvor sød en fyr, jeg i virkeligheden er

22-årige Max Nordahl er noget nær det tætteste man kommer på en realitystjerne i Vejle. Max var nemlig med i første sæson af TV2 Zulu serien, Roomies og han er med igen, når Sæson 2 ruller over skærmene.

22-årige Max Nordahl er født og opvokset i Vejle. Det meste af sit liv har han levet i en forholdsvis rolig og afslappet tilværelse, men sådan er det ikke længere. Vejlenserne kunne den 18. oktober 2016 læse om Max i avisen, da han skulle optræde på den store scene i Vejle Musikteater med stand-up comedy, hvilket han aldrig havde prøvet før.

Debutanter finder man ofte i stand-up miljøet, men historien om Max er anderledes. Hans debut var nemlig som opvarmer for Geo og Carsten Eskelund, der ønskede at have lokale komikere til at varme op for dem, i de byer hvor de skulle optræde.

Max havde ikke forberedt noget materiale, han forsøgte at vinge den med en omgang impro, og det fungerede. Publikum grinede, Max var bidt, og nu skulle han entertaine.

Det blev til spots på den lokale open mike i Vejle Musikteater, og det var med blandet succes. Det var dog først i foråret 2017, at det virkelig tog fart for Max, der kunne han nemlig meddele, at han skulle være med i realityshowet Roomies på TV2 Zulu.

Roomies sæson 1 kørte på skærmen i 2018, og hurtigt gik Max Nordahl fra at være ukendt til genkendt. Han er i sagens kerne blevet til en realitystjerne, selvom Max selv bryder alle normer for, hvordan en realitystjerne er i dag.

Undertegnede har flere gange mødt Max i forbindelse med stand-up arrangementer i Vejle, og han indvilligede derfor også i at lave et interview omkring hans deltagelse i programmet.

Det første væsentlige spørgsmål var naturligvis at høre, hvorfor Max havde valgt at tilmelde sig Roomies, og hvorfor var det nu lige?

“Jamen. Jeg ville gerne til Aarhus og lave noget mere stand-up, og det er der god sandsynlighed for, hvis man bor i byen. Så derfor tilmeldte jeg mig Roomies,” fortæller Max, der dog hurtigt kan høre, at jeg ikke tror på ham.

“Haha. Nej okay. Sandheden er rent faktisk, at jeg sendte min ansøgning i en brandert. Da jeg så var blevet ædru, havde jeg fået svar fra dem, og de ville gerne have mig med. Så tænkte jeg ‘fuck det, nu er jeg med’ og så kunne jeg samtidig lave noget mere stand-up,” lyder det med et grin fra Max Nordahl.

Hvad gjorde du dig af tanker, inden du skulle være med?

“Jeg tænkte faktisk ikke så meget over det. Det var først, da jeg stod og pakkede mine ting i Vejle, at jeg kom til at tænke på. Hvad nu hvis jeg ikke kan lide de andre, eller hvad hvis de ikke kan lide mig?,”

Var du nervøs?

“Ikke rigtig. Jeg bliver egentlig aldrig nervøs, men jeg kan godt bliver overspændt. Det er det samme, når jeg skal på scenen. Der er jeg mere spændt end nervøs, men man er bare nødt til at se optimistisk på det, ellers er det for stor en mundfuld,”

Har det givet dig noget at være med i Roomies?

“Allervigtigst så har det givet mig en kæreste. Derefter så har jeg fået nogle nye venskaber, og det har givet mig en masse shows i kalenderen. Det er jo egentlig lidt snyd at være med i fjernsynet, fordi jeg har fået den eksponering, jeg ellers ikke ville have fået,” fortæller Max.

Roomies er en karikeret virkelighed af fem unge mennesker

Max Nordahl på scenen for første gang til open mike i Vejle Musikteater. Instagram: @Fuldidiot

Roomies er et realityprogram, hvor fem unge mennesker bor sammen i et hus. Modsat et program som Paradise Hotel, så ser man i Roomies hvordan en helt normal hverdag hænger sammen for beboerne, både på godt og ondt.

Max har selv erfaret, at privatliv ikke længere er noget man har, og han har derfor tænkt meget over, hvordan han opfører sig i programmet.

“Jeg har mærke, at privatliv er noget, man pludselig kan diskutere hvad er. Når alle kan følge med i, hvad man laver, så bliver man meget selvbevidst om, hvad man faktisk laver. I mit tilfælde er det især mine dårlige vaner, der pludselig er kommet i spotlyset,”

Kan du uddybe hvad dine dårlige vaner er?

“Jeg har en svag kærlighed for øl. Det er gået fra, at jeg får en øl i ny og næ ligesom alle andre, til at jeg drikke flest øl i hele verden, og ikke kan leve uden. Sådan er det ikke. Roomies er en karikeret virkelighed af fem unge mennesker, hvor man får lov at se en side af dem alle sammen,” fortæller Max.

Den måde produktionen har klippet Max på i Roomies, får ham til at fremstå mere glad for øl end tilfældet faktisk er det. Det betød blandt andet, at et klip med ham der drak øl, blev afspillet i det populære TV-program Natholdet.

Max kunne let have valgt at brokke sig over måden, han er blevet klippet på, men han har valgt en anden tilgang. Han har benyttet sig af sin selvironi, og oprettet Instagramprofilen, Fuldidiot, hvor hans følgere ofte kan se ham med en øl i hånden.

Max mener nemlig det er vigtigt, at man kan vende enhver situation til noget positivt. Det er erfaring han blandt andet har fået med fra folkeskolen.

“Man lærer lidt, hvis man for eksempel er blevet mobbet i folkeskolen. Så tager man alt det røg man får og vender det til noget positivt. Det er vigtigt, at man både har selvindsigt og en god portion selvironi, hvis man skal være i det, som folk tror man er,”

Hvordan er Max Nordahl så i virkeligheden i forhold til på TV?

“Det man ser af mig i Roomies, det er halvdelen af, hvad man ser i virkeligheden. Det man ikke ser i Roomies, er nok egentlig, hvor sød en fyr jeg i virkeligheden er. Vi filmer jo kun en gang i ugen, så det er seks dage om ugen, hvor jeg egentlig bare er ædru, skriver jokes og optræder,”

Er den del man ser af dig så skuespil?

“Jeg vil ikke sige, at det er skuespil. Men i de sociale omstændigheder, er jeg ret meget som i programmet. Så det er nok mest den festlige side af mig, som man får set i Roomies,”

Hvordan har det været pludselig at blive genkendt på gaden?

“Der er en lille dreng i mig, der er glad for, at folk kommer hen og synes man er sej, men samtidig så er jeg bare et helt almindeligt menneske ligesom alle andre. Det er lidt surrealistisk at blive genkendt, men der er ikke noget bedre, end når folk kommer hen og siger, at man har reddet deres dag. Så det at man kan gøre noget positivt, det er rart,”

Fik en kæreste på TV

Max og kæresten Caroline, som han mødte i huset. Instagram: @Fuldidiot

Da Max begyndte sit eventyr i Roomies, havde han ikke forventet, at han kort tid efter skulle stå i et forhold. I huset mødte han Caroline, som han blev kærester med i løbet af den første sæson. De to bor fortsat i Roomies huset i Aarhus, og de er stadig kærester den dag i dag.

Du er i et forhold på TV, hvordan er det?

“Et eller andet sted har vi et ret harmonisk forhold. Det har været rart for os selv, men også for andre at se et helt normalt forhold, som de selv har det. Det her er helt anderledes end Paradise Hotel. Det her er mere rigtigt, og det kommer fra et ærligt sted, når vi laver ting sammen,”

Det er ikke svært for dig at være i et forhold, når man er eftertragtet for at lave TV?

“Nej slet ikke. Min kæreste hun hepper på mig, hun er min største fan, og det er ikke noget, jeg nogensinde kunne undvære. Der er jeg en af de heldige fyre,” fortæller Max, der følger op

“De piger der kommer hen og siger hej, har jo ikke nogen ærlige intentioner. De vil bare gerne sige hej, fordi de har set mig på fjernsynet. Jeg har ikke mødt nogen pige endnu, der er bedre for mig end Caroline, og hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg heller aldrig, at det kommer til at ske,”

I skrivende stund er de ved at filme sæson 2 af Roomies, der bliver sendt i 2019 på TV2 Zulu. Om Roomies fortsætter med yderligere en sæson, er der ingen der ved endnu, og det er heller ikke sikkert, at det bliver med et gensyn til Max.

Max har dog gjort sig tanker om, hvad der skal ske, hvis der ikke er mere roomies efter sæson 2.

“Hvis Roomies stopper efter sæson 2, så kommer man højst sandsynligt til at kunne se mig optræde rundt omkring i landet. Både på open mikes, men også til alt fra halbal, svendegilde og høstfester,” lyder det fra Max, der gerne vil leve af at underholde.

De der har fulgt med i Roomies sæson 1, har helt sikkert en holdning til en bestemt person fra huset, nemlig Mariel. Det er også en af de personer, som Max får flest spørgsmål omkring, og det var således også det sidste i dette interview.

Hvordan var Mariel?

“Mariel var det, som man så i fjernsynet og meget mere til. Det var et ærligt billede, de har tegnet af hende,” slutter Max.

Max er kan ses i sæson 2 af Roomies, der bliver sendt på TV2 Zulu i foråret 2019, og ellers kan man se ham på open mike scenen i Vejle, hvor han gæster Vejle Musikteater onsdag den 12. september.