Masser af aktiviteter for børn på Vejle Bibliotek i efterårsferien

Efterårsugen slutter lørdag den 20. oktober med børneteaterforestillingen Små Blå Sko, hvor Ragnhild Kaasgaard underholder de mindste.

Efterårsferien byder på alt fra magiske timer i Harry Potters univers til et stort samlertorv, og to vidt forskellige omgange børneteater.

I næste uge er der efterårsferie, og i den forbindelse afholder Vejle Bibliotek en lang række arrangementer henvendt til både små og store skolebørn og deres forældre og bedsteforældre.

Børnebogcafé

Lørdag den 13. oktober fra klokken 11 til 12 er der Børnebogcafé på biblioteket for de 9-12-årige. Her kan man finde inspiration til læsestof til ferieugen.  

"Op til ferierne har vi altid stor efterspørgsel efter gode bøger at læse. Og i efterårsferien kan vi få rigtigt læsevejr, hvor man mest af alt får lyst til at blive indendørs og krybe sammen i hjørnet af sofaen med en god bog," fortæller bibliotekar Marion Tirsgaard.

Derfor har bibliotekarer på Vejle Bibliotekerne gennemset sæsonens store udvalg af børnebøger og vil fortælle om tilbuddene på Vejle Bibliotek på den første dag i efterårsferien.

Bogcaféen henvender sit primært til store børn i alderen 9-12 år, som selv giver sig i kast med at læse i ferien. Men det bliver også bøger, der egner sig til højtlæsning, hvor det meste af familien kan være med

Arrangementet finder sted i DIGIzonen ved børnebiblioteket, hvor der bliver budt på saftevand eller en kop kaffe. Der kræves ingen tilmelding, og det er ganske gratis.

Jeg samler på...

Mandag fra klokken 11 til 15 byder bilioteket alle samlere velkommen.

Hvis man samler på servietter, Smølfe-figurer, Jumbobøger, nøgleringe, fiskegrej, guitarer eller noget helt andet, så kom og vis din samling frem.

Vejle Bibliotek indretter et stort samlertorv, hvor man kan beundre hinandens samlinger og måske bytte med andre samlere. Man er også velkommen til bare at kigge forbi og se de spændende samlinger. 

Hvis du gerne vil have en standplads, så send en e-mail til bibliotekar Jim Højberg: jim@vejlebib.dk.

Kreatimer

Tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 10 til 12 er der kreativitet på programmet. Kreatimen er for de 5-13-årige og deres forældre eller bedsteforældre.

Kreatimen er et totimers værksted, hvor børnebiblioteket stiller materialer, udstyr og vejledninger til rådighed, og hvor du i fred og ro kan sysle og lave ting sammen med dine forældre eller dine bedsteforældre.

Efterårsferiens kreatimer kredser om Harry Potters univers. Om tirsdagen er temaet "Magiske magibøger," hvor man kan skabe sin egen flotte, uhyggelige eller sjove Harry Potter-tryllebog ud af bibliotekets gamle kasserede bøger. Det eneste, der kræves, er en limpistol og lidt fantasi - og måske en lille smule magi.

Om onsdagen kan man udforme sin helt egen magiske tryllestav. Opskriften er stort den samme: En pind, en limpistol og lidt fantasi - og måske en lille smule magi.

Om torsdagen skal der smages Harry Potters univers, hvor man kan lave sine helt egne skumle trylledrikke og magiske eliksirer. Hvad der skal bruges? En flaske og lidt fantasi - og måske en lille smule magi.

Der kræves ingen tilmelding til kreatimerne. Man skal bare møde op.

Kreatimen kommer også til Børkop Bibliotek om tirsdagen fra 10 til 12, hvor man kan udforme sin egen magiske tryllestav.

Børneteater Coyote

Tirsdag klokken 10 på Vejle Bibliotek og mandag klokken 14 på Børkop Bibliotek indbydes der til Teater Dunkelblås musikalske og poetiske forestilling Coyote.

Hele verden ligger indhyllet i mørke. Coyote kan ikke se hvor han går, eller hvordan han finder noget at spise. Nogen må tage ud og lede efter lyset. Det bliver en lang, spændende rejse.

Teaterforestillingen henvender sig til børn fra fire år og opefter, og er gratis for både børn og voksne.

Familielæseklub på Børkop Bibliotek

Tirsdag fra klokken 17 til 18.30 inviterer Børkop Bibliotek til den populære Familielæseklub, denne gang med "Koldt blod", hvor de læselystne kan møde forfatteren Jørn Jensen over en omgang pizza. Han fortæller om sin serie, om hvad der har inspireret ham til at skrive bøgerne og om, hvordan det er at være forfatter.

Han svarer selvfølgelig også på spørgsmål og skriver autografer, og til sidst kan børnene teste deres viden om serien i "Koldt blod"-quizzen, mens de voksne får en kop kaffe.

Arrangementet henvender sig til børn fra 8 til 12 år og deres forældre eller bedsteforældre. Det koster 25 kroner, men så får man også pizza med i prisen. Både børn og voksne skal have billet, som kan bestilles her.

Byg en banansynthesizer

Onsdag fra klokken 15 til 17 er der igen mulighed for i DIGIzonen på Vejle Bibliotek at bygge sin helt egen synthesizer ud af en banan, en blok papir eller noget helt tredje ved hjælp af en micro:bit microcontroller, som man selv programmerer.

Arrangementet henvender sig til børn og unge fra 4. klasse og opefter, som har lyst til at bygge sit eget musikinstrument. Og det har faktisk aldrig været nemmere.

Ingen tilmelding kræves: Man skal bare møde op på klokkeslættet.

Børneteater Små Blå Sko

Efterårsferiens børnearrangementer på bibliotekerne slutter med teaterforestillingen Små Blå Sko lørdag den 20. oktober klokken 10 til 10.30.

Små Blå Sko er en musikalsk forestilling fuld af teatermagi, børnefantasi og dukker. En lille entré danner kulissen, og fra entreens billeder, skuffer og skabe trylles fortællingen frem - om damen, der går tur med folk.

Damen i "Små Blå Sko" spilles af skuespiller Ragnhild Kaasgaard, men hun er ikke alene om at skabe magien. Skjult for publikum er hendes 'usynlige' medspiller, dukkefører Erik Olsen, gemt bag scenen. Herfra styrer han forestillingens dukker og effekter, der puster liv i kulissen.

Fortællingen er fuld af musik, og spiller børnene igennem følelser som forventning, glæde, skuffelse, genkendelse og overraskelse - og taler til deres fantasi. Forestillingen henvender sig til børn i alderen fra et halvt år til 4 år og deres forældre eller bedsteforældre. Det koster 25 kroner for børn, men er gratis for voksne. Alle skal bestille billet, hvilken kan gøres her.