Byg din egen banansynthesizer på Vejle Bibliotek

Du har læst rigtigt. Lørdag den 6. oktober kan du på Vejle Bibliotek prøve at bygge en banan-synthesizer.

Fra tidernes morgen har det fascineret mennesker at bygge deres egne musikinstrumenter, og faktisk har det aldrig været nemmere. Hvis du kommer hen på Vejle Bibliotek den 6.oktober, kan du være med til at bygge din helt egen synthesizer ud af en banan, en blok papir eller noget helt tredje ved hjælp af en micro:bit microcontroller, som du selv programmerer.

"Du kommer også til at stifte bekendtskab med elektroniske kredsløb og nogle simple elektriske komponenter, men det vigtigste er dog, at vi skal have det sjovt og være kreative," fortæller projektleder Jonas Sandager om workshoppen "Byg din egen synthesizer," som henvender sig til børn og unge fra 4. klasse og opefter.

"Du må meget gerne tage din egen PC med til workshoppen. Har du din egen micro:bit må du også gerne tage den med. Forudgående kendskab til programmering og elektronik er ikke nødvendigt," betoner han.

Desværre kan man ikke få lov til, at tage sin egen kreation med hjem.

"Til gengæld lærer du, hvordan du selv kan genskabe den derhjemme," lover Jonas Sandager.

Forældre må gerne kigge med

Micro:bit er en minicomputer, som kan programmeres ved hjælp af en online editor. Den kan eksempelvis bruges til at kode små spil.

4. klasser over hele landet arbejder med at lære om teknologi og kodning på micro:bit, og Vejle Bibliotekerne vil gerne være med til at støtte forældre og andre voksne i at hjælpe deres børn med micro:bits'ene. Hvis de voksne føler sig lidt på fremmed grund, er de meget velkomne til at kigge med i workshoppen i bibliotekets DIGI-zone.

Workshoppen finder sted på Vejle Bibliotek lørdag den 6. oktober fra klokken 12 til 14. Det er gratis at deltage, men der er få pladser. Man kan tilmelde sig her.