Det sker i Vejle i sommerferien: 11 rigtig gode tips til aktiviteter

Har du planer om at blive hjemme i Vejle og nyde sommervejret? Så læs her, hvad der sker af spændende ting i byen i sommerferien.

Mange af os holder sommerferie de kommende uger. En del har sikkert allerede for lang tid siden booket ferien, mens det for andre er tidspunktet, hvor man holder øje med afbudsrejser.

Men for en gangs skyld viser det danske sommervejr sig fra sin bedste side. Så sjældent har det været et bedre tidspunkt at blive hjemme i Vejle. Men hvad skal man give sig til, hvis man beslutter sig for at blive hjemme, når man har slappet af i sofaen eller hængekøjen længe nok?

Vi har her samlet elleve rigtig gode tips til sommerferieaktiviteter i Vejle. Til både børn og voksne.

 

Guidede rundture i Fjordenhus

Om Vejle har fået sig et nyt vartegn er der delte meninger om. Men faktum er i hvert fald, at Olafur Eliasson og Kirk Capitals markante bygning, som knejser i Vejle Havn, har sat Vejle på landkortet. Hen over sommeren tilbyder Vejle Museerne guidede ture i Fjordenhus.

På de guidede ture kan du høre om Olafur Eliassons ideer bag udformningen af bygningen og kunstværkerne. Fra den tonstunge Fjordhvirvel, der bevæger sig fra loftet ned i en spids, til Fjordreflektoren, der viser et konstant samspil mellem lys, vand og vind. Alle guidede ture omfatter også 1. sal. hvortil der normalt ikke er offentlig adgang.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Fjordenhus, Havneøen 1. Hverdage klokken 13.00 og 14.30. I weekenderne klokken 10.00 og 11.30. Det koster 50 kroner, og der skal bookes hjemmefra.

 

Tag veterantoget til Jelling

Hver søndag i ferieperioden kan man køre med veterantoget på jernbanestrækningen gennem Grejsdalen mellem Vejle og Jelling. Et usædvanligt smukt område og en dejlig tur på en af Danmarks stejleste jernbanestrækninger. Naturen er køn og en tur i de 100 år-gamle vogne giver en enestående mulighed for at nyde Grejsdalen helt tæt på fra en togenes åbne ende-kabiner.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Vejle Banegård spor 3. Søndage klokken 11.10 og 14.10. Det koster 100 kroner for voksne og 50 for børn, men så får man også returbilletten med i prisen.

 

Ester Brohus optræder i Vejle Midtpunkt

Hver fredag henover sommeren byder Vejle Midtpunkt og bygningen på gratis koncerter. En af de største navne, som kommer forbi scenen er uden tvivl den danske country- og folkrock-sangerinde Ester Brohus.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Scenen i Vejle Midtpunkt. Fredag den 20. juli klokken 16.

 

Floating Art

Den flydende kunstudstilling i Skyttehusbugten omfatter ti spændende og underfundige værker, der er skabt specielt til Floating Art 2018.

Floating Art 2018 giver publikum mulighed for at opleve en gruppe unge, modige kunstnere og arkitekter, der spejler og undersøger deres samtid. Værkerne, der er placeret i bølgen blå, har klima som fælles tema. Fokus er på vandløb, kloden, forurening, flugt og afsavnet af et hjem eller et fysisk og mentalt holdepunkt i tilværelsen.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Vejle Lystbådehavn til Skyttehushaven. Værkerne kan ses alle dage ganske gratis, men der er også guidet rundvisning den 25. juli fra 15 til 16. Rundturen koster 50 kroner og kan bookes her.

 

Tag på vandretur med Økolariet

Økolariet inviterer på to spændende vandreture i ferien med naturvejlederen Finn Lillethorup. Den første tur går til Vejle Ådal i området nær Haraldskær, hvor man kan lære mere om biodiversiteten i ådalen. Den anden 16 kilometer-lange vandretur går ad den nyanlagte Grejsdalssti, hvor man kan opleve den skønne Grejsdal med den rige natur.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: P-pladsen på gårdspladsen af Haraldskær Avlsgård; Skibetvej 139. Torsdag den 26. juli klokken 19. Og/eller St. Grundet Skovvej ved Vejle Sygehus. Søndag den 29. juli klokken 9.30.

 

Vejle Boldklub spiller hjemme mod AGF

Et gammelt østjysk derby bliver genoplivet, når Jyllands Røde Rubin tager imod De Hviiie fra Aarhus. Kom og oplev stemningen på stadion, og støt byens boldklub, som – endelig! – er tilbage i landets bedste række.

Hvor og hvornår: Vejle Stadion. Mandag den 30. juli klokken 19.

 

Post Danmark Rundt kommer til byen

Traditionen tro lægger danmarks største cykelløb vejen forbi Vejle, for at prøve kræfter med vores stejle bakker. Opløbet finder sted på Kiddesvej. I anledningen arrangerer City Vejle cykelfest på Søndertorv. Her bliver etapen naturligvis vist på storskærm, og der vil være forskellige cykelrelaterede aktiviteter. For eksempel tegnekonkurrence for børn og mulighed for at pimpe sin egen cykel.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Søndertorv. Torsdag den 2. august fra 13 til 18. Og ellers rundt omkring i byen. Se ruten og cirkatidspunkter her.

 

Tag en tur på Stranden

Der findes masser af skønne sandstrande nær Vejle. Her kan der både svømmes, dases, bygges sandslotte og gåes ture. Visit Vejle har samlet en fin oversigt over otte sandstrande nær Vejle. Den kan findes her.

Hvor og hvornår: På stranden. Alle dage.

 

Særlig for børn og børnefamilier:

Feriefun på Nørrestand

Nørretorv er nok engang blevet omdannet til en vaskeægte sandstrand. I dag og næste lørdag er der desuden sjove lege, aktiviteter og konkurrencer for børn og barnlige sjæle på tapetet, når City Vejle afholder FerieFun. På programmet er blandt andet skattejagt, tegnekonkurrencer, ansigtsmaling og Gøgler Terkel.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Nørretorv. Lørdag d. 14 og lørdag d. 21 juli fra 11 til 14.

 

Sæbebobler i Økolariet

Pladsen foran Økolariet er hele sommeren fyldt med svævende sæbebobler i alverdens afskygninger. Du kan lave kæmpebobler med særlige stænger og snore, eller selv blive omringet af en kæmpeboble.

Indenfor i Økolariet sker der også masser af spændende ting.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Dæmningen 11. Alle ugens dage fra 10 til 16.

 

Find børnenes historie

Gå på jagt med UV-lommelygter på kulturmuseet i Spinderihallerne, og find børnenes historie - helt fra jernalderen til industrialiseringen og frem til i går. Du må lede i hjørnerne bag fabrikkernes store maskiner og dybt i mosen sammen med oldtidens offergaver. Hvis du kigger godt efter, finder du børnenes historie gemt mellem de voksnes.

Læs mere her.

Hvor og hvornår: Kulturmuseet Spinderihallerne, Spinderigade 11. Alle ugens dage bortset fra mandag fra 10 til 17.

 

 

Se flere oplevelser på Folkets.dk.