Godt nyt for små og store vandhunde: Vejle får sin bystrand inden længe

For fjerde år i streg omdannes Nørretorv til en hyggelig oase med sandstrand og mulighed for vandpjaskeri i springvandet.

I omegnen af 20 tons sand bliver inden længe kørt til Nørretorv, så området omkring springvandet kan omdannes til en vaskeægte bystrand.

Der er officiel åbning af Nørrestrand den 15. juni klokken 9.30, når børnene fra Børnehuset ved Banen får lov at klippe en meget lang rød snor, og dermed officielt indvie stranden. Det fortæller Lennart Højgaard, eventkoordinator i Spinderihallerne.

Sommerfest og saftevand

På selve åbningsdagen vil en DJ spille op til sommerfest, og der vil være gratis pølsehorn og saftevand til de fremmødte børn og voksne. Stranden vil desuden være fyldt op med legesager og gummiænder, som de yngste kan fornøje sig med. Flere aktiviteter vil komme til inden selve åbningsdagen.

De voksne er velkomne til også at lege med badeænder, men der er også mulighed for at slappe af under parasollerne ved de mange bænke og borde, som allerede nu er sat op langs strandområdet.

Kan sagtens soppe i springvandet

Dagen inden åbningen bliver sandet kørt ind, når en vognmand bakker sin store lastbil, som er stopfyldt med strandsand, ind ved St. Thomas Apotek. Det forklarer Ole Kruse, teamkoordinator ved Vejle Kommune, som i sin tid var idémand til stranden, og som samarbejder med Lennart Højgaard om at få etableret årets strand.

Han forsikrer i øvrigt om, at vandet er rent nok til at pjaske rundt i. Kommunen har løbende taget prøver af kvaliteten. ”Jeg vil måske ikke anbefale, at man drikker det, men man kan sagtens bade i det,” siger han.

Det er ikke uvæsentligt. De seneste år har stranden været en stor succes, ikke mindst fordi den ligger i forbindelse med springvandet, som giver mulighed for at pjaske og soppe.

Ole Kruse fortæller at mange besøgende har forhørt sig ad om, hvordan det er muligt at etablere en strand som den på Nørretorv i deres egne byer. Ham bekendt har ingen dog lykkedes med at kopiere succesen: ”Jeg ved at Hedensted lavede en strand, men det var uden et springvand, så det var ikke det samme.”

Forhåbentligt fortsætter det gode vejr

Vejret er naturligvis afgørende for, hvor stort et tilløbsstykke stranden på Nørretorv bliver. Sidste år viste den danske sommer sig ikke fra sin bedste side. I år er det allerede nu helt anderledes. Så Ole Kruse kan da heller ikke lade være med at ærgre sig en smule over, at stranden ikke allerede er blevet etableret.

Her på redaktionen synes vi ikke der er nogen grund til at ærgre sig. Til gengæld kan børn, forældre, strandløver og vandhunde glæde sig til den 15. juni, hvor Vejle får sin bystrand.

Stranden bliver liggende indtil udgangen af August. Derefter bliver sandet genanvendt i asfaltindustrien.