Floating Art: Atter flydende kunst på Vejle Fjord

I baggrunden ses værket 'Værelse med udsigt' af kunstnerne Joaquin Zaragoza og Marianne Jørgensen fra sidste års flydende udstilling. Foto: VejleMuseerne

At kunst ikke behøver kun at høre til på støvede og indelukkede museer viser Vejle Kunstmuseum atter, når udstillingen Floating Art søsættes i Skyttehusbugten sidst i juni.

Floating Art 2018 består af 11 kunstværker udvalgt blandt 90 kunst- og arkitekturprojekter fra blandt andet Tyskland, Norge, Sverige, England, USA og Danmark. Juryens udvalgte værker er alle skabt specielt til Floating Art 2018, og de betegnes som spændende, underfundige og af høj kvalitet.

De 11 værker der placeres i bølgen blå, har klima som fælles tema. Fokus er på vandløb, kloden, forurening, flugt og afsavnet af et hjem eller et fysisk og mentalt holdepunkt i tilværelsen.

Pernille Rom Bruun, museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum siger: ”Værkerne higer og søger efter noget oprindeligt, som har været - et holdepunkt i en tid, som må genfindes via kunstens undersøgende natur.”

Guidede ture til vands og til lands

Den flydende kunst kan opleves på strækningen mellem Vejle Lystbådehavn og Skyttehushaven. Udstillingen er åben i perioden fra Sankthans til den sidste dag i Trekantområdets Festuge, den 2. september.

Vejle Kunstmuseums inspektører tilbyder guidede ture både til fods og til søs. På gåturene fokuseres på kunstværkerne, mens guiderne til søs både orienterer om kunsten og byudviklingen. I båden kommer man blandt andet forbi Fjordenhus, Havneøen og Bølgen. Med ombord vil være stadsarkitekt Lisbet Wolters, der vil fortælle om havnens nye arkitektur og berøre byens fremtidsplaner.

Stigende interesse

Floating Art 2018 er den tredje i rækken, og Vejle Kunstmuseum mener allerede at kunne fastslå, at det er en tradition, der er kommet for at blive.

Museumschef på VejleMuseerne, Ove Sørensen, har bemærket den stigende interesse fra kunstnerne, vejlenserne, turisterne og de kunstinteresserede besøgende, og han er helt overbevist om, at kunst i det offentlige rum på vandet har medvirket til at øge interessen for kunst i Vejle-området.

Flere informationer om udstillingen, samt billetbestilling til de guidede ture, kan findes her.