Vi fortsætter den hårde tjans med at lede efter Vejles bedste take away. Denne gang fik vi maden fra Hollywood Pizza & Kebab, og smagte blandt andet på Nicolas Cage.
Ligesom mange andre af byens take away-steder har Hollywood Pizza & Kebab et næsten monstrøst menukort. Man kan få pizzaer i forskellige afskygninger, sandwiches, pitabrød, durum, salater og grillretter.
Vores to anmeldere besluttede sig for henholdsvis en pizza og et pitabrød. Mange af pizzaerne er opkaldt efter forskellige Hollywood-skuespillere, og valget faldt på en Nicolas Cage med pepperoni, tomatsauce, ost og oregano.
Pitabrødene til gengæld har ingen stjernenavne fået tildelt. Den anden anmelder valgte en Nummer 41 Kylling Pita med hjemmelavet brød og ekstra chili og hvidløg.
Levering som lovet
Hidtil har vores erfaring med de lovede leveringstidspunkter været dårlig. Vi har både fået maden alt for tidligt, og alt for sent, men her steppede Hollywood gevaldigt op.
Et par minutter før den lovede tid, stod de ude foran døren, og fordi det var første gang vi bestilte fra dem, fik vi ovenikøbet en gratis halvanden liters cola med. Fedtepoint skader aldrig.
Fine smage
Men det er nu engang maden – og smagen – der er det vigtigste. Pizzaanmelderen startede med den klassiske sprødhedstest, og her fejlede Nicolas Cage desværre og hang slatten ned i luften. Faktisk var bunden heller ikke helt gennembagt, og derfor en smule dejet i midten.
Smagene var dog svære at sætte en finger på. Den dominerende smagsgiver var den krydrede pepperoni, men det var stadig muligt at smage både ost og oregano. Og det var faktisk også muligt for tomatsaucen at trænge igennem, hvilket gav en behagelig syrligsød eftersmag.
Forunderligt nok ændrede pizzabunden karakter i den anden side. Her var bunden pludselig sprød, og slet ikke dejet i midten. Det klædte pizzaen, og det var ærgerligt, at den ikke var sådan hele vejen igennem. Man kunne formode, at de hos Hollywood havde glemt at vende pizzaen inde i ovnen.
Dressingen havde gemt sig
Anmelderen, som havde valgt en Kylling Pita noterede sig til, at starte med at alle grøntsagerne virkede friske, og at kyllingen stadig havde noget saft i sig. Han savnede dog noget smag. Den primære smagsgiver var den chili og hvidløg, han havde bedt at få hældt over pitaen.
Ligesom med pizzaen ændrede oplevelsen sig dog undervejs. Da pita-anmelderen nærmede sig bunden, udbrød han pludselig ”Nu smager den godt!” Der var nemlig sket det, at al dressingen havde lagt sig nede i bunden, men da først han nåede derned, ændrede pitaen karakter, da dressingen klædte de andre milde smage godt.
Fair priser
For de to retter og levering måtte vi hoste op med 143 kroner, hvilket må siges at være fair. Især når vi fik en gratis cola med i købet, men det er trods alt kun førstegangskøbere, som gør det, så det spiller ikke ind på anmeldelsen.
Begge retter havde fine smage, og smagte, som de var beskrevet i menukortet. Der var ingen ubehagelige overraskelser, men fælles for begge retter var dog, at de manglede finish.
Pizzabunden var sprød i den ene side – men ikke gennembagt i den anden, og dressingen i pitaen havde forputtet sig i bunden. Den slags fejl trækker naturligvis vurderingen ned. At der ikke ligefrem var blevet kræset om finishen blev også illustreret ved, at pizzaens slices var i vidt forskellige størrelser.
Til gengæld trækker det op, at maden blev leveret til tiden.
Alt i alt ender vi med at give Hollywood Pizza & Kebab følgende vurdering:
SÅDAN GØR VI:
Vi bestiller det på menukortet, vi tror vil skabe den bedste smagsoplevelse for os selv, men altid minimum to forskellige retter.
Vi kigger på:
1. Bliver maden leveret til tiden. Nogle bestillinger bliver foretaget i dagtimerne, andre om aftenen, så derfor ser vi ikke på, hvor hurtigt det ankommer – men blot om den ankommer nogenlunde til den lovede tid.
2. Maden – naturligvis det vigtigste parameter. Er den stadig varm, når den ankommer? Smager det godt, og stemmer det overens med, hvad der er bestilt.
3. Prisen – Pris og kvalitet bør naturligvis hænge sammen. Hvis maden er i den billige ende, kan det godt betyde, at vores forventninger er mindre. Derimod forventer vi også, at man kan smage forskel, når maden er i den dyrere ende.
Stedet får mellem nul og seks bølger.