Kebab House Vejle: Gode smage - men mærkelige konsistenser

Vi er i fuld gang med at finde Vejles bedste Take Away. Denne gang bestilte vi maden fra Kebab House Vejle, og det blev en blandet oplevelse, som blandt andet bød på en sandwich forklædt som pizza, og en omgang velsmagende skinke-grød.

Selvom restaurantens navn kunne tyde på noget andet, kan man få meget mere end blot mellemøstlige retter hos Kebab House. Rent faktisk byder menukortet på flere pizzaer end durums, og derudover er der også mulighed for at bestille både hjemmelavede sandwiches og pitabrød.

Efter at have skimmet kortet igennem, besluttede vores to anmeldere sig for henholdsvis en klassisk Pizza Capricciosa med pizzasauce, ost, skinke og champignon og en hjemmelavet Sandwich Kebab med ost, salat og dressing. Prisen var på papiret yderst rimelig: 125 kroner inklusive 10 kroner for leveringen.

Maden ankom for sent

Ved bestilling fik vi at vide, at maden skulle ankomme cirka klokken 12.30, men dog kunne blive forsinket på grund af travlhed. Det måtte der have været, for maden kom først klokken 12.50, men heldigvis var maden stadigvæk varm, da vi åbnede for bakkerne, som maden lå i.

Vi satte os ved frokostbordet, og tog de to retter ved nærmere eftersyn. Man fornærmer vel ikke pizzaen, som blev kaldt for en Capriossiosa, ved at sige, at den ikke ligefrem lignede den traditionelle variant. Der var hverken italiensk skinke eller mozzarella i syne, men derimod en stor mængde strimlet skinke og en ubestemmelig ost.

Heller ikke sandwichen lignede helt, hvad man forventer ved en sandwich. Da en af de kvindelige redaktionsmedlemmer gik forbi bordet, spurgte sandwich-anmelderen hende om hun kunne gætte, hvad han havde bestilt. Hendes gæt lød på en indbagt pizza – og det var også ganske rigtigt, hvad sandwichen mest af alt lignede.

En sandwich forklædt som kebabpizza

Nå! Nok om hvordan maden så ud. Det vigtigste er jo nu engang, hvordan den smager, og lad mig bare slå fast med det samme: Begge retter smagte sådan set fint nok  - men…

Anmelderen, som havde bestilt en sandwich, havde svært ved at slå sin bestilling ud af hovedet. ”Jeg kunne lige så godt have bestilt en kebabpizza, og krøllet den sammen!” udbrød han, men efter et par bidder måtte han dog erkende, at den smagte glimrende.

Han betegnede osten som markant, og dressingen som mild og ikke overdøvende, så det stadigvæk var muligt at smage kødet. Han savnede dog lidt mere fyld, hvilket ledte ham tilbage til teorien om, at det i virkeligheden var en sammenklappet pizza, han havde fået: ”Det smager fint, men det smager også lidt som det ser ud: Som en sammenklappet kebabpizza.”

Til gengæld var der ros for, at det var muligt at spise sandwichen med hænderne, uden at blive smurt helt ind i dressing.

En sprød pizza med skinke-grød på toppen

Pizza-anmelderen startede ud med den klassiske kardinaltest for pizzaer. Klapper de enkelte slices sammen, når man tager dem op i hånden? Eller er bunden sprød nok til at bære fyldet? Pizzaen klarede testen med bravour, så anmelderen var allerede lidt mere forventningsfuld, da han satte tænderne i den første bid.

Efter den første bid var humøret stadig højt. Pizzaen havde en glimrende og meget markant krydret pebersmag med en snert af basilikum.

Efter at have tygget sig igennem et par slices, faldt begejstringen dog hos anmelderen. Af uvisse årsager var osten blevet strøet ovenpå og ikke under skinken. Det betød, at den ganske anseelige mængde strimlede skinke havde forvandlet sig til en slags skinke-grød, som ikke var særlig behagelig at få i munden.

Der var dog kun strøet ost på den inderste del af pizzaen, så på de yderste 4-5 centimeter af hver slice, havde skinken faktisk bevaret sin konsistens – til gengæld manglede den her ost, og var derfor ret tør.

Anmelderen gav fortabt, da den værste sult var mættet, og der stadig var et par slices tilbage i bakken.

Man får hvad man betaler for

Alt i alt må konklusionen være, at der både er større og mindre plusser og minusser ved maden fra Kebab House.

For at starte med prisen, så er 125 kroner inklusive levering en ganske fair pris for to retter, som sagtens kan mætte to sultne granvoksne mænd. Til gengæld er det også tydeligt, at der er sparet på ingredienserne.

Pizzaen var intelligent krydret og smagte derfor faktisk fint, men den anseelige mængde grød af strimlet skinke betød simpelthen, at den blev kvalm i længden.

Sandwichen havde også velsmag, men til gengæld var det ikke en sandwich – og det var jo alt andet lige, hvad der var blevet bestilt.

Med plusser og minusser gjort op, ender vi ud med en middelvurdering til Kebab House:

En fair pris og gode smage, gør at vi ender op med at give Kebab House en gennemsnitsvurdering på tre bølger, på trods af nogle tvivlsomme konsistenser, og at vi ikke helt fik, hvad vi havde bestilt.

SÅDAN GØR VI:

Vi bestiller det på menukortet, vi tror vil skabe den bedste smagsoplevelse for os selv, men altid minimum to forskellige retter.

Vi kigger på:
1. Bliver maden leveret til tiden. Nogle bestillinger bliver foretaget i dagtimerne, andre om aftenen, så derfor ser vi ikke på, hvor hurtigt det ankommer – men blot om den ankommer nogenlunde til den lovede tid.

2. Maden – naturligvis det vigtigste parameter. Er den stadig varm, når den ankommer? Smager det godt, og stemmer det overens med, hvad der er bestilt.

3. Prisen – Pris og kvalitet bør naturligvis hænge sammen. Hvis maden er i den billige ende, kan det godt betyde, at vores forventninger er mindre. Derimod forventer vi også, at man kan smage forskel, når maden er i den dyrere ende.

Stedet får mellem nul og seks bølger.