Vi ses på stadion i morgen!

Så glade var spillerne ovenpå oprykningen til landets bedste række. Nu skal glæden katalyseres til fight og godt spil i Superligaen.

I morgen klokken 18.00 går det løs. Vejle Boldklub er tilbage i landets bedste række. Jyllands Røde Rubin funkler igen.

Os med rubinrøde hjerter, som banker for Vejle Boldklub har efterhånden lært os tålmodighed. Som fan af Vejle Boldklub føles det rart dvæle ved fortiden. Seks pokalturneringsejre og fem danmarksmesterskaber. Det er de færreste danske klubber, der har et pokalskab som bugner lige så meget som det i Nørreskoven.

Det bliver næppe til yderligere pokaler til skabet denne sæson, selvom håbet selvfølgelig har samme farve som træerne i Nørreskoven! Men i morgen klokken 18.00 sker der noget, som vi er mange, som har drømt om lææænge.

Når de rødblusede hjemmedrenge løber ind på grønsværen til hyldest og opbakning, er det 3329 dage siden, at Vejle Boldklub sidst spillede en Superligakamp.

Premierekampen står mod Hobro. Det er 10329 dage siden, at Vejle Boldklub sidst har vundet en åbningskamp i landets bedste række. Dengang var modstanderen hedengangne KB, Hobro spillede langt nede i serierne, og kun tre spillere i den nuværende VB-trup var født.

En traditionsklub i moderne tid

Det er derfor nu, og ikke mindst i morgen, at alle os der holder med Byens Boldklub har lov til at leve, drømme og håbe. Trøjerne som VB-spillerne sveder i, er en hyldest til holdet fra 1958, der vandt The Double – formentlig før det overhovedet blev kaldt sådan. Men i dag er Vejle Boldklub blevet en traditionsklub som har tilpasset sig moderne fodbold. Spillerne er nye, ejerne ligeså, og i det hele er det nye tider i Nørreskoven.

Risikoen for konkurs hænger ikke over hovedet på klubben. Vejle Boldklub er ikke længere en klub, som forærer sine bedste spillere væk gratis. VB er blevet en sælgende klub. Og pengene fra salgene, bliver brugt på nye unge og sultne spillere. Og vigtigst af alt: Kampen foregår i landets bedste række. Hvor Vejle Boldklub selvfølgelig! hører til.

Det bliver spændende at se, hvad træner Dodo Sormani kan få ud af den unge trup. Blandingen af talentfulde udlænge som Alan Sousa, Ylber Ramadani og nytilkomne Gustaf Nilsson. Rutinerede danskere som Mads Greve, Nicolaj Madsen og Jacob Schoop og lokale vejlensiske knægte som Thomas Gundelund og Arbnor Mucolli. Netop Mucolli kommer formentlig til at spille en hovedrolle på midtbanen i fraværet af den skadede Nicolaj Madsen.

Fortjener opbakning

Ligegyldigt hvem de 11 udvalgte bliver, fortjener spillerne og klubben opbakning i morgen. Vejle har fået noget at samle sig om, og i morgen bliver forhåbentlig, nej lad os bare sige formentlig, en folkefest.

Sidst Vejle Boldklub spillede premierekamp dukkede 8081 tilskuere op. Lad os da endelig forbedre det antal! Dengang var modstanderen OB, og resultatet et nederlag på 1-3. Lad os da endelig alle sammen forsøge at føre spillerne frem til et bedre resultat denne gang.

Vejret er skønt. Man kan både spare penge og springe køen over, hvis man køber sin billet på https://vejleboldklub.billetten.dk/ allerede i dag. Der er egentlig ingen grund til at remse årsager op til, at dukke op på stadion. Så:

Vi ses på stadion!