Vejles flotte sejr overskygges af forfrossen italiener med høretelefoner

Målmandstræner Marco Ferrari (tv) og Adolfo Sormani (th). Foto: Vejle-Boldklub.dk

Selvom Vejle vandt 3-1 over lokalrivalerne fra AC Horsens, så er det ikke den flotte sejr, der tales om i dag. Det er i stedet TV-billeder, der viser, at Adolfo Sormani måske havde kontakt med trænerbænken og kommunikationen efter kampen.

Vejle Boldklub brillerede på banen i går, hvor de leverede en af de mest underholdende kampe i denne sæson. Hele tre mål lykkedes det Vejle at score, og de dominerede fuldstændig den knap så gule fare fra AC Horsens i hele opgøret. For alle VB-fans var det en kæmpe forløsning ovenpå en længere periode med pauvre resultater.

Desværre er det ikke den flotte sejr, som folk taler om dagen derpå. Det er i stedet et muligt regelbrud, der har udviklet sig tåkrummende for den jyske traditionsklub.

Cheftræner Adolfo Sormani blev blot otte timer før kampstart idømt en karantæne grundet sin udvisning mod Kolding IF i Sydbank Pokalen. Det betød, at Sormani måtte se kampen fra AV-rummet, og ifølge DBU’s regler, så må Sormani senest have kontakt med truppen op til en time før kampstart.

Tager vi et kig ned på bænken, så viste TV-billeder flere gange i løbet af kampen, at målmandstræner Marco Ferrari med ansigtet fuldstændig tildækket, havde små høretelefoner i øret. Selvom Vejles smukke spil på banen uden tvivl gav anledning til et smukt nummer med Luciano Pavarotti eller Andrea Bocelli, så var det nok en anden italiener, som Marco Ferrari lyttede til.

En videosekvens på syv minutter fra TV3Sport viser hvert fald, at hver gang Sormani talte ned i mikrofonen, så reagerede Marco Ferrari ved at hive fat i assistenttrænerne på bænken og ”antageligvis” give dessiner videre fra Adolfo Sormani.

De beskyldninger blev dog på det purreste afvist af Vejle Boldklubs assistenttræner, Morten Bisgaard, der efter kampen udtalte:

”Vi afviser alle anklager om, at Adolfo Sormani skulle have haft kontakt til bænken. Der er tale om et scoutingsystem,”

Den udtalelse troede seerne af mandagens opgør bestemt ikke på, og de sociale medier væltede derfor med kommentarer, der latterliggører Vejle Boldklub. Herunder kan du se en brøkdel af de opslag, der har været om Vejles nye "scoutingsystem" siden kamp i går

 

Daniel Motka joker også med, at Sormani bare havde gang i en lang telefonsamtale med konen.

 

Vejle fans synes også det er pinligt

Det er dog ikke kun de upartiske fodboldfans, der er yderst mistænksomme over episoden mellem Sormani og Ferrari i går. Selv Vejles egne tilhængere er ude med riven efter klubbens pure afvisninger af kommunikationen mellem Sormani og bænken.

Vi har taget et kig på The Crazy Reds fanforum, hvor vi har fundet nogle af de mildere indlæg.

Brugeren Malyho skriver følgende:

"Sådan fed kamp hele vejen rundt.... Dog skide ærgerligt at alle nu taler om Sormani snyd og ikke om den fantastiske sejr. Han burde snart stramme sig lidt an, og opføre sig som en voksen mand. Hvor stor betydning kan han lige have på sådan en kamp, som de øvrige trænere ikke kan tage stilling til selv? Og så bare den amatør agtige-måde det foregår på. Sormani sidder og råber ned i en mikrofon (kunne han ikke lige have snakket i den under bordet) og så ham målmandstræneren, der lignede en indbrudstyv.. Jeg troede først, at det var Somani, da jeg kun kunne se hans mørke øjne og lidt hud omkring øjnene. De kunne lige så godt have sat en kæmpe stor blinkende pil op hvor der stod "SNYD!" Ikke gennemført. Håber godt nok ikke vi bliver taberdømt...Ved godt det nok ikke sker men hvorfor tage chancen?".

Brugeren Colazero er heller ikke i tvivl om, at der foregik et regelbrud.

"Så lige optagelserne med Sormani. Pinligt må jeg sige. Forklaringen er at han har talt med et scoutingsystem. Samtidig med at bænken åbenbart også talte med nogen. Giver helt sikkert en straf det der,"

Efter kampen ønskede hverken direktør Henrik Tønder eller den tekniske chef Jakob Krüger at stille op til interview. Hvorvidt Fodboldens Disciplinærinstans går ind i sagen, vides endnu ikke, men det sidste ord er formentlig ikke sagt i denne sag endnu.