Vejle vandt på banen men tabte på Playstation

Det gik rigtig godt for Vejle Boldklub på det grønne græs, da de besejerede de lokale rivaler fra AC Horsens med 3-1. Omvendt gik det dog ikke helt så godt, da Vejle tog hul på eSuperligaen mod Brøndby IF

Langt om længe lykkedes det Vejle Boldklub at få vind i sejlene i Superligaen, hvor de besejrede salamidrengene fra fængselsbyen med 3-1 i en opløftende kamp. Få minutter efter kampen blev fløjtet af i Nørreskoven, skulle Vejle i aktion igen, men denne gang var det på det virtuelle græs, da Jyllands Røde Rubin skulle tage hul på deres første kamp i eSuperligaen.

eSuperligaen er et helt nyt koncept stiftet af Superligaen A/S i samarbejde med Dreamhack. Her stiller 13 hold fra den danske Superliga og tre hold fra 1. Division med et eSport-hold, der skal forsøge at vinde eSuperligaen for sit hold. I går blev der taget hul på første runde af eSuperligaen, og her skulle Vejle Boldklub op mod en af de største favoritter til at vinde turneringen, Brøndby IF.

I turneringen stiller begge hold med to spillere, hvor de hver skal spille en kamp. Det samlede resultat af de to kampe giver det samlede resultat, hvor holdet så bliver belønnet med 3,1 eller 0 point.

Det første matchup var mellem "LordHjort" fra Vejle og Brøndbys "Dingo". Brøndby var favoritter i begge opgør, men LordHjort formåede alligevel at holde stand indtil det 53. minut, hvor "Dingo" sendte et direkte frispark i mål af Ruud Gullit. Lordhjort svarede dog hurtigt igen med et fremragende finesseskud i det 57. minut med Ronaldo.

Kort før tid gjorde "Dingo" det dog til 2-1 på måld af Neymar, og det skabte et svært udgangspunkt for Kragelund, da reglen om udebanemål tæller med i eSuperligaen.

I kamp to skulle Kragelund derfor ud over stepperne fra start, og det gjorde han i det 23. minut, da han med Patrick Viera sendte bolden i mål med et flyvende hovedstød. Fredberg var dog den dominerende faktor i kampen, og han udlignede fortjent for Brøndby i overtiden af første halvleg med et mål af brasilianske Ronaldo.

Fredberg fortsatte med at dominere, og han gjorde det til 2-1 på mål af Ruud Guillit i det 58. minut, og det blev kampens resultat. Vejle tabte dermed sammenlagt til Brøndby med 4-2.

Du kan se højdepunkterne fra Vejles første kamp mod Brøndby lige her.

Vejle møder Vendsyssel i eftermiddag

Allerede i aften har Vejle dog mulighed for at få point på tavlen, når de skal møde Vendsyssel FF. Til denne kamp går Vejle ind som forholdsvis klare favoritter, og det bør derfor være muligt at få de første tre point. Den første af de to kampe har kick-off klokken 17:15, og kan ses på enten Canal9 eller gratis via streamingtjenesten Dplay.

Hvad hulen er det vi snakker om?

Hvis du efter de første to sektioner i denne artikel er overordentlig konfus, så er det ikke uden grund. Det kan nemlig være meget forvirrende, for hvornår i alverden har Vejle fået de pensionerede fodboldspillere Ronaldo og Viera i truppen, og blev legendariske Ruud Gullit ikke også nævnt?

Forklaringen på dette er, at eSuperligaen ikke bliver afviklet med de normale Superligatrupper. Holdene spiller godt nok under det rette logo og i klubbernes spilletøj, men spillerne har de hentet fra den øverste hylde, og er en del af spillernes FIFA Ultimate Team.

FIFA Ultimate Team er en del i FIFA-spillene, hvor man kan skabe sine egne hold. Dette gør man ved at spille kampe, optjene mønter, og for disse mønter kan man enten købe spillere på transfermarkedet eller åbne en pakke med kort, hvor man så kan være heldig at få de rigtig gode spillere.

I FIFA Ultimate Team er det muligt at få fat i de helt store gamle legender, som ikke spiller længere. Derfor er det ikke atypisk, at man støder på Ruud Guillet, Patrick Viera, Ronaldo og mange flere profiler, der ellers forlængst har stillet støvlene på hylden.

Hvis du ikke har den helt store viden indenfor FIFA, bør du dog ikke give op. Sendingen hos Canal 9 er målrettet begyndere, og de har derfor en ekspert med i studiet, som forklarer de helt basale ting, som sker i spillet. Samtidig er der live-kommentering, og det er dermed ganske underholdende, selvom man sidder og ser på en virtuel fodboldkamp.