Vejle Boldklub vil være førende på kvinde-siden

Der skal opgraderes både på kommunikationssiden, sponsorsiden, muligheden for udannelse og naturligvis også på træningen. Her ses klubbens nye U14-træner, Oliver Lundgaard, sammen med et par af sine spillere.

Bedre mulighed for at kombinere uddannelse og fodbold, flere sponsorer og tilbud om ekstratræning skal gøre Vejle Boldklub til regionens førende fodboldklub for piger og kvinder.

I januar stod den daværende cheftræner for Vejle Boldklubs bedste kvindehold med en trup, som blot bestod af seks spillere. En lang række spillere havde nemlig i vinterpausen forladt klubben for at søge andre græsgange i blandt andet Århus og Kolding, som kunne tilbyde bedre sportslige setups, og bedre mulighed for at kombinere fodbold og uddannelse. Løsningen var at rykke størstedelen af U18-holdet op før tid, hvilket gjorde ungdomsafdelingen til en stor taber.

Sådan skal det ikke være i fremtiden. Det fortæller Daniel Rosenqvist, som arbejder med kommunikation, markedsføring og sociale medier for kvinde-/pige-eliten i Vejle Boldklub.

”Vi har store ambitioner om at bygge på pige- og kvinde-siden. For U14, U16, U18 og helt op til divisions-holdet. Målet er at blive den førende klub i regionen,” siger han.

Flere sponsorer og flere fans

For at blive førende kræver det flere sponsorer, der støtter op omkring pigerne. Det er noget, som klubben arbejder på, fortæller Daniel Rosenqvist. På sigt håber han også på, at der vil dukke mellem 100 og 200 tilskuere op til førsteholdets kampe, og måske endda opstå en fangruppe, som kan støtte op om byens bedste kvindehold.

Daniel Rosenqvists optimisme bunder blandt andet i den store hype, der var omkring kvindelandsholdet, da de vandt sølv til EM sidste år. Hypen for det nye VB-projekt skal han selv være med til at skabe med sit arbejde med de sociale medier og kommunikationen.

Skal kunne kombinere fodbold og uddannelse

Foruden tiltagene på sponsorsiden, er klubben i øjeblikket i fuld gang med at lave en aftale med Campus Vejle, så talentfulde piger kan få de samme muligheder for at kombinere fodbold og uddannelse, som de talentfulde drenge på VB’s bedste ungdomshold har.  

Desuden håber Daniel Rosenqvist også, at den nye politiskole kan være med til, at kvindelige politistuderende med ambitioner indenfor fodbolden vil søge mod Vejle. Ligesom det kan gøre sig gældende for fodboldspillende sygeplejerske-studerende.

Mulighed for ekstratræning

I weekenden bragte vi her på Vejle24.dk et interview med Oliver Lundgaard, som for ganske nylig blev den yngste ligatræner i Jylland, da han blev præsenteret som ny cheftræner for U14-pige-holdet. Han skal samtidig stå bag VB Girls, som er et tiltag med ekstratræning til de unge piger. Det er også noget, som giver grobund for optimisme.

Alt i alt kan Daniel Rosenqvist ikke se, hvorfor det ikke skulle være muligt at gøre Vejle Boldklub til en af de førende klubber på pige- og kvindesiden.

”Når Kolding kan have en god kvindeafdeling, bør Vejle med sit store opland og med de faciliteter, som vi har, også kunne blive førende. Faciliteterne i VB Parken er vanvittigt gode, og når vi kan tilbyde gode muligheder for uddannelse, er der absolut ingen grund til at køre frem og tilbage til Kolding i fremtiden,” siger Daniel Rosenqvist.

Du kan følge den nye satsning på Facebook her.