Vejle Boldklub deltager i ny eSuperliga – Starter 5. november

Fra den 5. november behøver man ikke udelukkende dukke op på Vejle Stadion, hvis man vil støtte Vejle i Superligaen. En ny eSuperliga er nemlig blevet stiftet, og her deltager Vejle Boldklub med 15 andre hold.

Hver år i slutningen af september udkommer der et nyt FIFA-spil til alle verdens konsoller. I år var det ekstra specielt for Vejle, for som følge af oprykningen til Superligaen betød det også, at Vejle Boldklub var med i det nye spil, da det blev udgivet.

Selvom det måske ikke er alle VB-fans, der går op i FIFA, så kan det være, at det bliver tilfældet fra november. For ganske få minutter siden afholdte Superligaen nemlig et pressemøde, hvor de kunne meddele, at alle Superligahold på nær FC Nordsjælland har valgt at deltage i en ny eSuperliga.

”Vi er enormt stolte af at kunne løft sløret for eSuperliga. Flere af Superliga-klubberne har været i gang med esport et stykke tid, mens det for andre er ret nyt. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Dreamhack, de har mange års international erfaring med afvikling af den her type turneringer. Vi ser frem til at levere et esport-produkt på af høj kvalitet, som kan matche det, der leveres på grønsværen,” lyder det fra Superligaens direktør, Claus Thomsen.

Sådan bliver formatet af eSuperligaen

Den nye eSuperliga bliver skudt i gang den 5. november, og den kommer til at bestå af 16 hold. Det er Silkeborg IF, Lyngby samt FC Helsingør fra 1. Division, der rykkes op til de 13 Superligahold.

Hvert hold skal bestå af mellem 2 til 5 spillere, hvor minimum to spillere skal være professionelle. I hver turnering skal der benyttes to spillere, og hvert hold spiller både en ude- og en hjemmekamp.

Ligesom den rigtige Superliga vil turneringen blive delt over efter grundspillet, her er det dog de otte bedste hold, der går videre til slutspillet. Disse otte hold dyster så om de øverste placeringer, og en samlet præmiepulje på 365.000 kroner.

Turneringen løber i første omgang over syv uger, og Discovery Network kommer til at transmittere eSuperligaen på TV og som streaming.