Godt nyt før oprykkerbrag: Når Vejle har tabt slår de Vendsyssel

Allan Sousa har været brandvarm med scoringer i de første fire kampe. Her ses han i aktion mod Vendsyssel i et af sidste sæsons opgør. Foto: Vejle-boldklub.dk

Var du klar over, at de seneste to gange Vejle Boldklub er gået fra banen uden point, har de vundet over Vendsyssel FF i den efterfølgende runde?

Superligaen er nu fire runder gammel, og i morgen tages der hul på den femte spillerunde, når Vejle Boldklub dribler en tur til det nordjyske, hvor den tredje Superliga-oprykker fra Vendsyssel byder op til dans.

I forrige sæson var Vejle Boldklub vendelbo-mandskabet overlegne, men i denne sæson, er Vendsyssel startet en anelse bedre end mandskabet fra Nørreskoven. De er i øjeblikket to placeringer højere i tabellen end Vejle, men med en sejr, kan Vejle rykke forbi Vendsyssel med en sejr.

Vejle24.dk har taget et kig på de to mandskaber, og især en enkelt sjov statistik taler for, at VB henter alle tre point med hjem fra den 2½ time lange køretur til Nord Energi Arena i Hjørring.

Når Vejle har tabt, vinder de over Vendsyssel

Foruden nederlaget til FC Midtjylland, så er det kun ganske få kampe, hvor Vejle er gået fra kampen uden point det seneste år. Ud af de 33 kampe Vejle spillede forrige sæson i den næstbedste række, gik de kun fra banen fire gange uden at indkassere point på kontoen.

De seneste to gange Vejle har tabt, har modstanderen i den efterfølgende runde faktisk været morgendagens modstander, og her er det begge gange endt med sejr til Vejle Boldklub. Derfor kunne man håbe på alle gode gange tre, når Vejle i morgen aften gæster Vendsyssel FF for tredje gang lige efter et nederlag.

Første gang var sidste efterår, hvor de rødklædte spillere rejste sig efter nederlaget til Fremad Amager, da de hjemme lammetævede Vendyssel med 4-1. Seneste gang var umiddelbart efter 0-1-nederlaget til Brabrand i foråret, hvor de efterfølgende tog til Hjørring og vandt med 2-1 over Vendsyssel.

To mandskaber med ild i øjnene

Den nye Superligasæson har været en positiv overraskelse for både Vejle og Vendsyssel, der har leveret flotte resultater i de første fire kampe. Vejle var tæt på at tage den store skalp mod FC Midtjylland, men en fremragende start blev vekslet til en iskold dukkert i løbet af kampens sidste ti minutter.

I det nordjyske var der lokalderby, da Vendsyssel havde besøg af AaB, og her endte det med en favoritsejr, selvom Vendsyssel uden tvivl var det bedst spillende hold på banen. Både Vejle og Vendsyssel forlod dermed kridtstregere med følelsen af, at de havde fortjent mere. Det bør komme til syne i fredagens opgør.

En sejr kan bringe begge mandskaber et godt stykke væk fra de nederste pladser i ligaen, som i øjeblikket indtages af Hobro og OB med sølle et point. Et nederlag vil for begge mandskaber være starten på en dårlig stime, så der er ingen tvivl om, at vi bliver vidne til en herrefight af de helt store i morgen aften.

Holdnyt:

Mucolli er blot en enkelt advarsel fra at ende i karantæne. Foto: Vejle-Boldklub.dk

Begge mandskaber har haft styr på deres sundhedssektor, således har ingen af holdene været ramt af nævneværdige skader. VB's nye svensker, Melker Hallberg har døjet med en skade siden ankomsten, og to af de andre nytilkomne, Tobias Mølgaard og Adam Jakobsen sad ude med mindre skader mod FC Midtjylland. Om de bliver klar til denne kamp er ikke sikkert. Til gengæld burde Imed Louati være helt klar til kamp efter at have døjet med lidt sygdom. Vendsyssel var uden midtstopper Jacob Hjort i opgøret mod AaB, og det vides endnu ikke, om han klarmeldes til opgøret mod Vejle Boldklub.

Til gengæld slipper Vejle for Superliga-nomaden, Daniel Christensen, der efter ophold i AaB, AGF og SønderjyskE, nu tørner ud for Vendsyssel FF. Daniel Christensen modtog sit andet gule kort sent i kampen mod AaB, og han har derfor karantæne.

Vejle Boldklub har ingen spillere i straffeboksen, men Abnor Mucolli er nødt til at slippe håndbremsen lidt, hvis ikke han vil overvære den næste kamp fra tribunen. Mucolli har nemlig optjent 16 strafpoint i denne sæson, og han er derfor kun en enkelt advarsel fra at få karantæne.

Head to Head:

De to mandskaber har mødt hinanden 17 gange. Alle gange har været i 1. Division. I de 17 opgør har Vendsyssel vundet syv, mens Vejle har hentet fire sejre. De resterende seks kampe er naturligvis endt med en pointdeling.

Den største sejr til Vendsyssel FF finder vi d. 2. november 2014, hvor 1412 tilskuere på Vejle Stadion kunne se nordjyderne rejse hjem med en 0-4 sejr i bagagen. Målene blev scoret af Buster Munk, Hjalte Bo Nørregaard, Rune Frantsen og Niklas Sørensen.

For at finde den største sejr til Vejle Boldklub, skal vi blot en enkelt sæson tilbage. Her vandt Vejle på hjemmebane med 4-1 foran 2625 tilskuere d. 26. november 2017. Christian Moses bragte ellers gæsterne foran efter blot ni minutter, men Ramadani udlignede fire minutter efter. Publikumsfavoritten “Dom” bragte Vejle foran efter 20 minutter, og anfører Jacob Schoop stod for de sidste to scoringer i hhv. første halvlegs tillægstid og i det 77. minut.

Sammenligner man startopstillingerne fra dette opgør mod Vendsyssel og den seneste kamp mod FC Midtjylland, så er det kun ændret på tre pladser. Det er hhv. Mads Lauritsen, Nikolaj Madsen og Dominic Vinicius, der alle startede inde mod Vendsyssel.

Praktisk info:
Stadion: Energi Nord Arena, Tørholmsvej 10, 9800 Hjørring.
Kampstart: 19:00.
Entre: Udebane voksen: 130 kr. inkl. gebyr. Barn op til 14 år: 90 kr. inkl. gebyr.
Køb billet her: