Når Mads Lauritsen spiller i midterforsvaret, taber Vejle Boldklub aldrig

Mads Lauritsen har ikke blot forsvaret godt. Han har også scoret 2 mål i sine hidtidige 19 optrædender i den røde trøje. Foto: Vejle-Boldklub.dk

Siden Mads Lauritsen sidste sommer skiftede fra Thisted til Vejle Boldklub har han spillet 16 kampe i midterforsvaret – og endnu har VB aldrig tabt. Vi tog en snak med den stærke forsvarsspiller (og nybagte far) for at høre, hvad hans hemmelighed er.

Der var næppe mange VB-fans som havde hørt om Mads Lauritsen, da han i slutningen af august sidste år blev præsenteret som ny mand i den rubinrøde trøje. Han blev hentet som backup til den stærke stopperduo Mads Greve og Rasmus Lauridsen, men et systemskifte har siden ført til, at duoen nu er blevet til en trio, som til sammen gør det yderst svært for modstandernes angribere.

I sin første tid i VB fik Mads Lauritsen ellers ikke alverden med spilletid. Han fik nogle enkelte kampe og indhop på backen, hvor han gjorde det fornuftigt, men det er ikke ønskepositionen for den garderhøje nordjyde, som befinder sig bedst i det centrale forsvar.

Systemskifte førte til startplads

Da Mads Greve måtte sidde over med karantæne, fik Mads Lauritsen for første gang chancen i midterforsvaret, da VB skulle møde Vendsyssel i sidste efterårs sidste kamp. VB sejrede 4-1, og Mads Lauritsen løste opgaven med bravour. Alligevel startede han på bænken, da forårssæsonen gik i gang.

Efter nogle pauvre resultater, valgte Adolfo Sormani dog i april at skifte system og gå over til, at spille med tre midterforsvarere. Siden da har Mads Lauritsen været mere eller mindre fast mand i startopstillingen. 

”Det kan godt være ret uforudseligt i fodbold. En dårlig periode kan pludselig give en chancen, og det eneste man kan gøre, når man sidder ude, er at arbejde hårdt. Det synes jeg også selv er noget af det, jeg har været god til,” siger han.

Ubesejret i 16 kampe

Mads Lauritsen har dog også været god til at arbejde hårdt i kampene. Når Mads Lauritsen spiller i midterforsvaret, er der faktisk garanti for point til VB. I alt 16 kampe (10 i 1. division og 6 i Superligaen) har han spillet for Vejle Boldklub i det centrale forsvar - og endnu har VB aldrig tabt.

På grund af en skade sad Mads Lauritsen ude i denne sæsons tre nederlag til FC Midtjylland, FC Nordsjælland og OB. Foto: Vejle-Boldklub.dk

”Det giver selvtillid, når man tror, at man ikke kan tabe. Det er selvforstærkende,” siger Mads Lauritsen, der dog ikke vil tage hele æren selv, men også tilskriver de gode resultater samarbejdet med Mads Greve og Rasmus Lauridsen.

”Vi har trænet rigtig meget sammen, og fået taktikken ind sammen. Relationerne sidder lige i skabet.”

Giver sig altid 100%

Selv betegner Mads Lauritsen sig som en forsvarsspiller med stort F, som altid giver sig selv 100%. Det så man blandt andet i fredags, hvor han tacklede en Esbjerg-spiller med hovedet forrest.

”Det kunne nu nok godt være timet bedre,” siger Mads Lauritsen og smiler skævt.

Hvad med dine svagheder?

”Dem er der mange af,” siger han smågrinende og uddyber: ”Det er første gang, at jeg har en fuldtidskontrakt. Det er stadig helt nyt, at jeg kan bruge tiden på at forbedre de små detaljer. Fra jeg kom til Vejle har jeg øvet det tekniske meget, for hele tiden at gøre det nemmere i kampene.”

Jeg synes også man har bemærket, at du oftere fører bolden frem, og slår afleveringer frem i banen?

”Det er der nok noget om. Det handler om, at jeg har haft nogle gode oplevelser med det. Selvtillid har en stor betydning i fodbold,” forklarer han.

Skrev sit speciale færdigt i foråret

Faktisk er det først her efter sommerferien, at Mads Lauritsen for alvor har kunne dedikere sin fulde tid til fodbolden. I løbet af foråret skrev han nemlig sit speciale færdig, så han nu kan kalde sig cand.merc.aud (kandidat i revision).

For to uger siden fik han så endnu en titel. Han kan nu kalde sig for far. Til en lille sund og rask datter, som heldigvis sover godt. Så han forsikrer, at han er frisk og udhvilet til de kommende udfordringer på grønsværen.

Den lille familie er bosat i Vejle, og Mads Lauritsen er glad for at bo her i byen. Han har kontrakt med VB godt og vel et år endnu, og afviser ikke en forlængelse, men siger, at der stadig er lang tid at løbe på.

"I Thisted var fodbolden mere en hobby, hvor man spiller for at have det sjovt. Heldigvis synes jeg stadigvæk det er sjovt, men her i Vejle er det også et arbejde," forklarer Mads Lauritsen.

Før sæsonen stødte Tobias Mølgaard til VB-truppen. Ham kender Mads Lauritsen, da de har en fælles fortid i Thisted. I det hele taget føler Mads Lauritsen, at han nu er blevet en integreret del af truppen.

”Jeg synes, jeg har en god rolle i omklædningsrummet, jeg er glad for at tage ansvar, men det er selvfølgelig anderledes her i Vejle, hvor folk kommer fra mange forskellige steder i verden og har forskellige kulturer. I Thisted kom de mest eksotiske spillere fra Mors.”

En kommende storspiller?

Da Mads Lauritsen som 18-årig fik debut for Viborg FF, kaldte hans daværende træner, Ove Christensen, ham for en ”kommende storspiller.” Nu ser ud til, at Ove Christensens prædikat måske rammer plet.

”Jeg kan godt huske det, Ove siger så…,” siger Mads Lauritsen og afbryder sig selv, før han når at sige mere.

”Ove var en rigtig god træner, men jeg kom aldrig tæt på, at spille fast i Viborg. For mig var det dét helt rigtige skridt, at tage et skridt nedad til Thisted,” siger han og tilføjer:

”Og jeg håber da, at jeg kan udvikle mig en hel del mere endnu. Det er i hvert fald planen.”

I første omgang gælder det for Mads Lauritsen og resten af VB-spillerne opgøret mod Randers FC i morgen. Indtil videre har Randers ikke vundet på udebane i sæsonen, og Mads Lauritsen forventes at starte inde for VB. Al statistik taler derfor for, at Vejle som minimum får et enkelt point med fra kampen.

Der er kampstart i Nørreskoven i morgen, fredag den 28. september, klokken 19.00.