AC Horsens henter lynhurtig angriber i Vejle Boldklub

AC Horsens har hentet den 17-årige angriber, Mark Asp Rasmussen fra Vejle Boldklub på en 3-årig kontrakt.

Der er masser af rivalisering mellem den gule fare i Horsens og Vejle Boldklub i Nørreskoven. Derfor er det måske også en anelse opsigtsvækkende, at AC Horsens i dag kan præsentere en Vejle-spiller som ny mand i truppen.

Der er tale om den 17-årige angriber, Mark Asp Rasmussen, der har skrevet under på en 3-årig aftale med salami-drengene fra fængselsbyen. Den unge angriber skal i første omgang ikke være en del af førsteholdet, han går i stedet ind på U19-holdet.

“Jeg føler, jeg får gode muligheder for at udvikle mig på alle parametre i AC Horsens, og det er både på og uden for banen, hvor jeg kan koncentrere mig om skolen og fodbold. Jeg har haft en god snak med Claus Troelsen om hverdagen og miljøet, som han har talt godt om, og jeg glæder mig til at blive en del af AC Horsens. På kort sigt er det min ambition at fortsætte min udvikling, men jeg har selvfølgelig også ambitioner om at få debut i Superligaen og blive en fast del af superligatruppen,” lyder det fra Mark Asp Rasmussen til AC Horsens' hjemmeside.

Mark Asp Rasmussen (th) efter kamp for Vejle-Boldklubs U17 hold

Skiftet kommer som lidt af en overraskelse, når man læser hvad Steen Thychosen udtalte sig for små tre måneder om den høje målfarlige angriber.

“Den udvikling Mark har været igennem har været meget iøjnefaldende og han er brudt ud i lys lige gennem de sidste par måneder. U17-Ligaholdet har haft stor succes, men det har Mark så sandelig også. Marks hurtighed er helt ekstrem og så besidder han et godt spark. Det sidste er det bedste i hele ungdomsafdelingen og det er meget stærke spidskompetencer at have. ”Missil” er en spændende spiller og vi ser frem til både at følge og være med til at påvirke Marks udvikling i de kommende år”, lød det i maj fra Steen Tychosen til Vejle-Boldklub.dk

Den 191 høje angriber er blandt en af de hurtigste i dansk fodbold, da han løber en 100 meter på blot 10.90 sekunder. Rekorden for den hurtigste 100 meter sat af en professionel løber, er på 10.29 sekunder.

Mark Asp Rasmussen bliver også kaldt for "Missilet fra Middelfart". Det kælenavn fik han efter en kamp mod Balle Efterskole, hvor han scorede fem basser.