Ugens bog: Kridtmanden

Hver uge anbefaler Vejle24 i samarbejde med Arnold Busck i Vejle en bog. I denne uge er det ”Kridtmanden” af C. J. Tudor, en spændingsroman, der er vanskelig at sætte i bås. Du kan købe bogen i butikken i Vejle eller finde den på Arnold Buscks hjemmeside.

Eddie og hans venner Fede Gav, Metalmickey, Hoppo og Nickey vokser op i en lille engelsk soveby i 80’erne. I sommerferien bruger de tiden på at lege og tegne kridtmænd på fortovene, som et hemmeligt kodesprog kun de forstår. Men pludselig dukker fremmede kridttegninger op, der leder dem ud i skoven, hvor de finder liget af en pige. Morderen bliver aldrig fundet.

30 år senere bor Eddie stadig i byen, og en dag modtager han et brev med et billede af en kridtmand med en løkke om halsen. Hans venner har fået samme brev, og da en af dem dør, går det op for Eddie at han må  finde ud af hvad der skete for 30 år siden, hvis han vil overleve.

C. J. Tudor har med stærke personkarakteristikker og en vekslen mellem forudsigelige og uforudsigelige twist skabt en bog, der er svær at ligge fra sig.

Læs Litteratursidens anmeldelse af Kridtmanden

Bogen kan købes for 199,95 hos Arnold Busck i Bryggen