Ugens bog: Den, der lever stille

Hver uge anbefaler Vejle24 i samarbejde med Arnold Busck i Vejle en bog. I denne uge er det ”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov, en autofiktiv fortælling. Du kan købe bogen i butikken i Vejle eller finde den på Arnold Buscks hjemmeside.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis hun får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem,” siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

Den der lever stille er en størk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Bogen kan som altid købes hos Arnold Busck i Vejle

Du kan også købe den på deres hjemmeside. 

Du kan læse en anmeldelse af bogen fra Litteratursiden her