Ugens bog: Gå glip

Hver uge anbefaler Vejle24 i samarbejde med Arnold Busck i Vejle en bog. I denne uge er det ”Gå glip” af Svend Brinkmann, som er en selvstændig fortsættelse af Svend Brinkmanns Stå fast og Ståsteder.

Svend Brinkmann har skrevet og redigeret flere bøger og er forfatter til mere end 150 artikler. I 2014 blev han bredt kendt for bogen Stå fast, hvori han gør op med tidens (selv)udviklingstyranni. Svend Brinkmann har medvirket i radioprogrammet Netværket på P1 fra 2009-2016 og var i 2014 vært på DRK programmet Lev Stærkt.

Svend Brinkmann har modtaget mange priser og legater. Blandt andet modtog han i 2015 DR's formidlingspris Rosenkjærprisen og Gyldendals formidlingspris sammen med Lene Tanggard.

I 'Gå glip' skriver Svend Brinkmann om, at vi skal blive villige til at gå glip af noget, for vi kan ikke få det hele. Begrænsningens kunst – en livskunst, der er vigtig både for os som samfund og som mennesker – rummer en høj værdi, hævder Svend Brinkmann. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele. Det at gå glip af noget bør ses som en aktiv handling og ikke som noget passivt, der bare sker. For ”at gå glip” kræver en indsats. Det er ikke så let, men det er ikke desto mindre en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed.

Husk at købe dine bøger hos boghandleren. Lige nu kan du få 'Gå glip' hos Arnold Busck i Vejle til 249,95,-

Anmeldelse af 'Gå glip'.