TV3Sports NFL-ekspert: Det bliver finalernes finale

Vejle24 har talt med TV3Sports NFL-ekspert, Anton Bodilsen, omkring forventningerne og betydningen af opgøret mellem Triangle Razorbacks og Copenhagen Towers i årets Mermaid Bowl.

I morgen spilles årets kamp i dansk amerikansk fodbold, når Triangle Razorbacks og Copenhagen Towers tørner sammen i Mermaid Bowl xXx.

I anledningen af opgøret mellem de to stormagter i den danske Nationalliga, har Vejle24 talt med TV3Sports kommentator og NFL-ekspert, Anton Bodilsen, omkring finalen der afvikles på Slagelse Stadion.

Anton Bodilsen har selv spillet amerikansk fodbold i mange år, han er tidligere assistenttræner på A-landsholdet, og så har han tidligere coachet finalisterne fra Copenhagen Towers. Derfor var det oplagt at tale med ham omkring kampens betydning

”Historisk er det muligvis den største kamp. Towers og Razorbacks er de to hold, der har vundet flest Mermaid Bowls med syv hver, og derfor kan man godt kalde det for finalernes finale. Kampen om endegyldigt at blive det mest vindende hold,” lyder det fra NFL-eksperten.

En billet til amerikansk fodbolds Champions League

Foruden hæderen i at kunne kalde sig Danmarks bedste amerikanske fodboldhold, så er der også ekstra meget på spil, når det kommer til Mermaid Bowl. Vinderen af Mermaid Bowl sikrer sig nemlig en billet til næste sæsons europæiske kampe.

"Vi har heldigvis fået tradition for, at vinderen også spiller internationale kampe. For 15 år siden var det slet ikke givet, at man blev tilsluttet de internationale kampe, og det var slet ikke noget, som alle klubber havde budget til. Det er en pendant til Champions League, og derfor betyder det rigtig meget,” lyder det fra Anton Bodilsen der uddyber.

”De internationale kampe betyder rigtig meget i forbindelse med sponsorpenge. Der er kun få professionelle i dansk amerikansk fodbold, som ellers hovedsageligt består af amatører. Så de er afhængige af de her penge. Det er meget lettere at sælge sponsorater, hvis man bliver vist på TV, og skal ud i Europa og spille ’Champions League,’ så det betyder rigtig meget,” fortæller NFL-eksperten.

Hvor meget betyder de her kampe for spillerne, når det for de fleste blot er en ”hobby”?

”Det er jo typisk sådan, at der er en skilning mellem toppen og bunden af Nationalligaen. I toppen har du nogle hold, hvor alle går rigtig meget op i det, og hvor de lægger rigtig meget tid i det. Jeg har tidligere trænet Towers, og der styrketrænede alle på holdet fire gange om ugen, ved siden af det var der to-tre træninger og kamp i weekenden. Så det er rigtig mange timer at investere i noget, hvor man som sådan, ikke får noget ud af det,” lyder det fra Anton Bodilsen.

Der er dog stor forskel på at spille internationale kampe i amerikansk fodbold og på at spille i Champions League i fodbold. Hvor fodboldspillerne ofte tjener mange millioner kroner, så må de amerikanske fodboldspillere ofte selv til lommerne, hvis de vil med ud at spille, hvor det virkelig er sjovt.

”Alle går op i det, og det kan vi også se med Towers, da de skulle til Frankrig. Der var der spillere, der ville betale 2.500 kr. for at spille en kamp,” fortæller han.

Er det normal kutyme, at spillerne skal betale af egen lomme, hvis de vil spille europæiske kampe?

”Det er forskelligt fra hold til hold, men der var stor egenbetaling, da vi skulle af sted med Towers. Sponsorer kan så være med til at få det beløb ned, men det kan blive en dyr fornøjelse. Og det er jo ikke det samme hold, hvis halvdelen må melde fra på grund af prisen. Så holdene sikrer sig, at der er stor tilslutning, inden de siger ja,”

Copenhagen Towers er favoritter

Når de to hold tørner sammen lørdag aften, så er det en kamp, hvor alt kan ske. Anton Bodilsen tør dog godt give favoritværdigheden til sit tidligere hold, Copenhagen Towers, selvom han tror, at det bliver et tæt opgør.

”Det er klart, at Towers er favoritter. De spillede to gange mod hinanden i løbet af året, hvor Towers vandt stort i det ene opgør på hjemmebane, og så blev det meget tættere, da de spillede ude. Jeg tror dog, at det bliver en tæt kamp,” lyder det fra Bodilsen, der uddyber.

”Towers har ikke tabt en kamp til et dansk hold i år, men Razorbacks har stået i Mermaid Bowl så mange gange, og de har været i slutspillet hvert år siden 2006, hvilket i øvrigt er helt uhørt, at de har holdt så højt niveau i så mange år. Flere af deres sejre er endda kommet som underdogs og efter at de har været bagud, så Towers skal bestemt ikke begynde at fejre for tidligt, for Razorbacks har det med at komme tilbage” fortæller NFL-eksperten.

Hvad skal Razorbacks gøre, for at vinde kampen?

”Når de er i angreb, skal de bruge rigtig meget tid, så Towers ikke får en mulighed for at sætte mange point på tavlen. Towers har scoret 47.7 point i den her sæson, og det er Razorbacks nødt til at minimere, hvis de vil vinde den kamp. Razorbacks har på papiret det bedste forsvar, så de har selvfølgelig en chance, men de skal undgå at få de store spil mod sig,” lyder analysen fra TV3Sports NFL-ekspert.

I år vises Mermaid Bowl på DR og ikke på TV3Sport, som ellers har været kutymen de sidste mange år. Det betyder dog ikke, at Anton Bodilsen ikke kommer til at se kampen.

”Jeg skal se den, men nu kan jeg bare slappe af i stedet for. Jeg kommer nok til at sidde og kigge på, hvordan de klarer sig, dem jeg har coachet, og nu bliver det nok lidt nørdet, men jeg vil kigge på, hvordan de har tænkt sig at gribe det an i forsvaret rent strategisk,” slutter Anton Bodilsen.

Fanbus til Mermaid Bowl

Mermaid Bowl sparkes i gang lørdag den 13. oktober klokken 18:00 på Slagelse Stadion. Der er fortsat billetter til kampen, og du kan let komme frem og tilbage, hvis du kører med Triangle Razorbacks-fanbus, hvor der stadig er enkelte ledige pladser tilbage.

Der er afgang klokken 14:30 fra Borgvold 12 v. Luckys Sportsbar, og prisen er blot 284 kroner. Billetten giver både adgang til kampen samt bus tur/retur til og fra Vejle. Hjemkomsten er 23:30. Du kan finde denne tur lige her.