Triangle Razorbacks' Head Coach før semifinale: Momentum er i vores favør

På lørdag skal Triangle Razorbacks forsøge at spille sig i Mermaid Bowl, når de møder rivalerne fra Aarhus Tigers. Razorbacks' Head Coach Kristian Worm forventer en tæt kamp, som Vejle-holdet trækker sig sejrrigt ud af.

Den amerikanske fodboldsæson i USA er først lige begyndt, men i Danmark er de ved at nå afslutningen på sæsonen. Mermaid Bowl (DM-finalen) venter om ganske få uger, og Triangle Razorbacks håber på, at de kan spille sig i deres 11. finale på 13 år.

Det kræver dog, at holdet kan besejre rivalerne fra Aarhus Tigers, når de to mandskaber tørner sammen i semifinalen på lørdag. De to hold spiller altid tætte kampe, og sådan et opgør forventer Triangle Razorbacks’ Head Coach, Kristian Worm også på lørdag.

“Mine forventninger er, at det bliver en spændende og tæt kamp. De har et godt hold, og på papiret er de jo det næstbedste hold i Danmark. Det tror jeg dog ikke de er, når vi er færdige med den semifinale,” lyder det fra Kristian Worm.

”Vi havde en turbulent start”

Aarhus Tigers endte på andenpladsen i grundspillet af Nationalligaen, og de besejrede Triangle Razorbacks med 21-16, da de to hold mødtes i april. Meget er der dog sket siden, og Kristian Worm ser et Razorbackshold, der har været inde i en positiv udvikling, mens Aarhus Tigers har holdt et jævnt niveau.

”Hvis vi starter med Aarhus Tigers, så er de umiddelbart status quo fra da vi mødte dem. De har en forholdsvis stabil formkurve, men ikke noget, hvor de har udviklet sig synderligt som hold eller organisation over sæsonen,” siger Kristian Worm, der så retter blikket mod Razorbacks.

”Det var en turbulent start for os. Det er min første sæson som Head Coach, så starten af sæsonen skulle bruges på at støbe et fundament, der kunne bygges videre på. Både på banen, men også udenfor banen,” fortæller Kristian Worm, der især skulle have trænerstaben på plads.

”Trænerteamet har ændret sig markant. Thomas Linnemann var tiltænkt en væsentlig rolle, men grundet de hovedskader han har pådraget sig i karrieren, har han ikke været i stand til at være en fast del af staben. Ken Suhl var tiltænkt en rolle, men det var heller ikke muligt. Så jeg havde ingen offensive koordinator, og min assistent var Thomas Linnemann, så jeg stod faktisk uden de to, der skulle drive min offensiv,” fortæller Kristian Worm.

Han måtte derfor lede med lys og lygte efter en erstatning, og den fandt han i en gammel kending, Reed Gottula, der i en kort periode i 2017 var i Razorbacks.

”Jeg købte Reed Gottula fri fra sin kontrakt med Leipzig, fordi han var manden, jeg havde brug for. Sidan da er det bare gået rigtig stærkt. Han har haft en meget stor betydning, både for holdet og for mig. Vi har et fantastisk samarbejde både på og udenfor banen, så han er simpelthen min go-to guy,” lyder det fra Kristian Worm der fortæller, at de også styrkede holdet med den tidligere Head Coach i Copenhagen Towers, Peter Nikolajsen.

”Kort efter sommerferien var vi der, hvor vi havde støbt det rette fundament, og det har vi så fortsat gradvist med at bygge videre på. Vi er i en opadgående formkurve, hvor vi blandt andet spillede lige op med Copenhagen Towers i første halvleg, inden vi så valgte at tage nogle nøglespillere ud af kampen, der var uden den store betydning,”, fortæller Head Coachen fra Triangle Razorbacks.

Tigers går ind til kampen uden momentum

Triangle Razorbacks har også fået den bedste optakt til lørdagens kamp i Aarhus, da de besejrede Søllerød Gold Diggers med 45-16 i weekendens Wild-Card-kamp. Omvendt tabte Aarhus Tigers til netop Gold Diggers i deres seneste opgør, og selvom resultatet ikke afspejler niveauet for Aarhus Tigers, så mener Kristian Worm stadig, at det kan have en effekt.

”Vi kan ikke bruge resultatet direkte til noget, da det var en kamp uden betydning. Aarhus Tigers burde faktisk have været foran med 14 point ved halvleg, hvor de så vælger at tage deres startende Quarterback ud. Det vi til gengæld kan bruge er, at Aarhus Tigers går ind til play-off uden momentum. Man taler rigtig meget om momentum i Amerikansk Fodbold, og det bliver helt sikkert en udfordring for dem,” lyder det fra Kristian Worm.

Hvad bliver nøglen til en sejr mod Aarhus Tigers?

”Det der præcist skal lykkes, er en enkelt lille, men uhyggelig svær, ting. Vi skal have rytme ind i vores angreb. Det er noget af det, vi arbejder allerhårdest på til træning. Vi må ikke være afhængige af de store spil. Vi er nødt til at kunne flytte bolden kontinuerligt, hele tiden få nye første downs og så en gang i mellem bygge oven på det fundament og den rytme, skabe de store spil. Men det må ikke være de store spil, der danner grobund for en sejr, for så bliver vi sårbare,” slutter Triangle Razorbacks’ Head Coach, Kristian Worm.

Hvis du gerne vil se semifinalen mellem Triangle Razorbacks og Aarhus Tigers, så spilles kampen nu på lørdag den 29. september klokken 14:00 på Bøgeskov idrætsanlæg, Engelundsvej 11, 8260 Viby J.

Vinder Triangle Razorbacks kampen, skal de spille Mermaid Bowl den 13. oktober klokken 18:00 i Slagelse. Den kamp er enten mod Copenhagen Towers eller AaB 89ers.