Vejlenser skal til VM i fodtennis

Det danske kvindelandshold. Lisa V. Borchert er nummer to fra højre. Foto: Lisa Borchert.

Når der om en uge spilles VM i fodtennis i Frankrig, er der mulighed for at heppe på en kvinde, som stammer fra Vejle. Lisa V. Borchert er nemlig udtaget som debutant på det danske landshold, som på forhånd er blandt favoritterne i flere kategorier.

Mange fodboldspillere forbinder sikkert fodtennis, som en hyggelig og anderledes træningsform, som kan være en adspredelse fra den normale træning.

Faktisk er Fodtennis også en seriøs sportsgren. Og fra den 25. til den 28. oktober spilles der VM i fodtennis i den franske havneby, Le Havre. På det danske landsholds holdkort optræder en debutant - og hun er såmænd opvokset i Vejle.

Lisa V. Borchert har en baggrund i fodboldverdenen, og har indtil for et par år siden spillet ligafodbold i Vejle Boldklub. På trods af, at teknikkerne er meget forskellige, så har Lisa på forholdsvis kort tid formået at omdanne hendes fodbolderfaringer til fodtennis.

Er blandt favoritterne

Landstræner, Anders Bossen, forventer at Lisa kan bidrage med hendes hurtighed og tekniske kvaliteter.

"Lisa har nogle stærke hævninger, hvilket i høj grad kan styrke holdet og deres kamp mod medaljer. Vi ser frem til at se hende i aktion i Le Havre, Frankrig," siger han.

Ved seneste slutrunde blev det til flere medaljer på kvindesiden, og der er derfor høje forventninger til holdet, der ligger i det højeste seedningslag.

Ved VM spilles i følgende discipliner: kvinde-single, -double og -triple, herre-single, -double og -triple, senior mix-double og -triple.

Lisa holdkammerat, Camilla Friberg, er her i aktion ved VM i 2016. Foto: fribergphotography.com

Hvad er fodtennis?

Fodtennis spilles på en volleyballbane  med regler der minder om volleyball, blot med fødderne. Bolden må røre jorden en gang, og der må i alt være tre berøringer på en banehalvdel, før bolden returneres (typisk en modtagning, hævning og en smash).

Vil du vide mere om fodtennis eller følge holdet under slutrunden? Så kan du læse mere på www.fodtennis.dk