Pletskud fra DM i kortbanesvømning

Billede

I weekenden var der finaler ved årets DM i kortbanesvømning. Vi havde en fotograf til stede i DGI-huset, som forsøgte at indkapsle stemningen.

Indtil flere af Danmarks største svømmestjerner gæstede Vejle her i weekenden, hvor årets udgave af DM i kortbanesvømning blev afholdt i DGI-husets nye svømmearena. 

OL-medaljetagerne Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen var alle i bassinet, men faktisk blev de overskygget af nogle af de yngre konkurrenter. Godt nok sikrede de sig hver især én guldmedalje, men de blev også alle overgået af yngre konkurrenter i andre discipliner. Julie Kepp Jensen som er årgang 2000 slog både Jeanette Ottesen i 50 meter fri og Mie Ø. Nielsen i 50 meter rygcrawl.

Rikke Møller Pedersen vandt i 100 meter brystsvømning, men på 50 meteren blev hun udkonkurreret af Josefine B. Pedersen som er årgang 1999, og i 200 meter-disciplinen blev hun nummer to efter purunge Thea Blomsterberg, som er årgang 2002.

Jeanette Ottesen måtte også nøjes med sølv i 100 meter butterfly, hvor det var Caroline Erichsen fra årgang 1998, som først slog hånden i bassinkanten.

Lokal succes

Med til historien hører dog, at formtoppe betyder meget i svømning, og DM i Kortbanesvømning er ikke hovedmålet for de største danske stjerner. De største stævner, som for eksempel OL, bliver også afholdt på langbane. Men man kan glæde sig over, at det tyder på at arverækken er klar, når de store danske stjerner engang takker af.

Der var også lokal succes. Det lykkedes nemlig Andreas Hansen fra Vejle Svømmeklub at sikre sig hele tre medaljer. Bronze i 100 meter fri og to flotte sølvmedaljer i 200 meter fri og 400 meter fri. Det medførte desuden en kvalifikation til de nordiske mesterskaber, som afholdes i Finland til december.

Fotograf Asger Frisgård/Frisgård Fotografi var til stede ved bassinkanten til søndagens finaler. I galleriet foroven, kan man bladre gennem hans pletskud fra dagen.