Nabostrid afgøres i Vejle: Lørdag deles der knytnæver ud

Lørdag skal det rødhvide flag forsvares. Foto: Shutterstock

Lørdag bliver der uddelt gedigne knytnæver, når Rosborghallen i Vejle lægger ring til bokselandskampen mellem Danmark og Tyskland.

Sidst Danmark mødte Tyskland, røg vi i gulvet med 8-2 til Tyskland. Derfor er der meget på spil, når det danske bokselandshold møder tyskerne i ringen den 26. oktober i Rosborghallen i Vejle.

"Vi håber, at hallen bliver fyldt til bristepunktet, når de danske boksere går i ringen på lørdag. Vejle er hjemmebane for det danske bokselandshold, og bokserne har brug for den lokale opbakning, når de møder de tyske sværvægtere," siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle.

Den lokale bokseklub Wedala er medarrangør af bokselandskampen, og det er BK Wedala, der har stået for at søge tilskud til landskampen. Og det er der ifølge bestyrelsesmedlem i BK Wedala, Lars Kristensen, en helt særlig grund til:

"I BK Wedala har vi rigtig mange spirende talenter, som også kandiderer til bokselandsholdet. For dem er det en fantastisk inspiration, når bokselandskampen kommer til deres egen hjemmebane," siger Lars Kristensen i en pressemeddelelse.

De lokale boksere fra BK Wedala får da også mulighed for at prøve kræfter med bokseringen foran et stort publikum, når de skal bokse en række "for-kampe", inden landskampen går i gang.

Store sportsbegivenheder bringer os tættere sammen

Det er ikke første gang, at Vejle bliver hovedsæde for en større sportsbegivenhed. Tidligere i år blev der afholdt EM i kørestolsrugby og i de næste par år kan vejlenserne se frem til, at deres by bliver centrum for både VM i orienteringsløb, DM i landevejscykling og ikke mindst Tour de France i 2021.

Og ifølge Dan Arnløv Jørgensen er det vigtigt, at der året rundt er arrangementer og sportsbegivenheder, der rager op i landskabet.

"Det er de fælles oplevelser, der bringer os tættere sammen, og derfor arbejder vi hele tiden med at skabe nye og anderledes oplevelser i Vejle. Med bokselandskampen får vi en fantastisk sportsbegivenhed til byen, som både tiltrækker lokale og folk fra resten af landet," siger Dan Arnløv Jørgensen.

Om arrangementet

  • Landskampen mellem Danmark og Tyskland starter kl. 19.00, hvor der vil være i alt 10 kampe i udvalgte vægtklasser. Fra kl. 17.00 vil der blive bokset en række "for-kampe" med lokale Vejle-boksere fra BK Wedala.
  • Entréen koster 50 kr. og billetter kan købes på www.billetto.dk. Der er gratis adgang for alle børn og unge under 18 år.