I weekenden kan VIES blive den første efterskole som vinder Håndbold-DM

Sejrsbilledet efter triumfen ved Efterskole-DM. Blandt spillerne er også to u-landsholdsspillere, Mikkel Damgaard og Peter Torpegaard Lund. "Det er klart man er en profil, når man er på landsholdet, men vores styrke er vores fællesskab og vores hold," siger Jesper Houmark.

Lørdag og søndag mødes de fire bedste U-16-drengehold til Final Four-stævne i Skanderborg. Vinderne kan kalde sig danmarksmestre, og for første gang nogensinde er Vejle Idrætsefterskole med til at kæmpe om medaljer.

Aldrig før har en efterskole kvalificeret sig til et Final Four-stævne, så drengenes træner, Jesper Houmark, er naturligvis en stolt mand. Han har været ansat som håndboldtræner på efterskolen de seneste fem år. I den tid er niveauet blandt håndboldspillerne løbende blevet hævet. ”Vores håndboldlinje har udviklet sig rigtig meget. Vi har skabt et træningsmiljø, som er sat op på samme måde, som hvis man var professionel håndboldspiller,” forklarer Jesper Houmark.

Lørdag skal VIES ud i den første styrkeprøve, når de møder Taastrup i semifinalen. I den anden semifinale dyster GOG og Skanderborg. Jesper Houmark lægger ikke skjul på, at VIES er underdogs i det selskab: ”På papiret er vi det fjerdebedste hold, men hvis vi spiller op til vores bedste, kan vi godt slå Taastrup. Vi kommer ikke til at stille os tilfreds med fjerdepladsen.”

Umiddelbart kan det virke naturstridigt at et efterskolehold kæmper med i så fornemt selskab. Hvor de andre klubbers spillere har spillet sammen i årevis, trænede VIES-spillerne for første gang sammen, da de mødte ind på efterskolen efter sommerferien. Ifølge Jesper Houmark er det dog ikke udelukkende en ulempe: ”Fællesskabet, som er stort her på efterskolen, kan nogle gange bringe en langt. Det kan gøre, at man er villig til at løbe den ekstra meter, som der kræves.”

God generalprøve

Faktisk har VIES-drengene allerede løftet en DM-pokal. I sidste uge vandt de for andet år i streg efterskole-DM. Det må siges at være en god generalprøve på udfordringen i weekenden. ”Men det er noget helt andet, niveauforskellen er milevid stor, men vi levede til fulde op til favoritværdigheden,” siger Jesper Houmark.

Der er solgt 1500 billetter til stævnet i Skanderborg. Blandt tilskuerne er også ungdomslandstræneren, og hvis ikke A-landstræner Nikolaj Jacobsen havde travlt med sit klubhold, ville han formentlig også være på tilskuerrækkerne.

På lægterne vil der også være op imod 150 VIES-supportere. En blanding af de andre efterskoleelever, lærere, forældre og venner.

Vejle24 ønsker håndbolddrengene et stort held og lykke. Kampene kan følges live på Facebook her.