Ung gambianer er interessant for Vejle Boldklub

Foday Manneh og Modou Sahna i VB-træningstøjet. Foto: Vejle-boldklub.dk

I søndags rejste de to unge gambianere, Modou Sohna (17) og Foday Manneh (18) hjem efter 14 dages prøvetræning i VB. Især den ene viste sig godt frem, men der bliver først taget stilling til en eventuel kontrakt, når førsteholdet har spillet sin sidste turneringskamp.

I den moderne fodboldverden gælder det om at finde unge talentfulde spillere, før de er slået igennem på højeste niveau - så de endnu ikke koster hverken bondegårde eller jetjagerspidser.

Derfor gav det også god mening, at Vejle Boldklub havde inviteret to unge gambianske offensivspillere til prøvetræning. I søndags rejste de hjem, efter at have trænet med i 14 dage.

Inden de ankom, havde klubben set videomateriale med dem, men prøvetræningen var sat i stand for at vurdere, om de kunne klare sig i det danske træningsmiljø. Det forklarer talentchef Steen Thychosen: ”For fremtiden vil det være sådan, at afrikanske spillere kommer herop til en prøvetræningsperiode, før vi skriver kontrakt. Vores bedømmelsesgrundlag skal være 100% ordentligt.”

VB er førstevælger

De to spillere, som til dagligt spiller i hjemlandets Real de Banjul, viste sig godt frem i løbet af prøvetræningen. Især den ældste af de to, Foday Manneh, viste at han kunne klare niveauet. ”Lad mig sige det sådan. Han har i hvert fald vist, at han kunne være brugbar,” fortæller Steen Thychosen.

Endnu er der dog ikke taget stilling til, om han bliver tilbudt en kontrakt. Det sker først når førsteholdet har spillet sin sidste turneringskamp. Til spørgsmålet om det drejer sig om, at han kunne være interessant for førsteholdet med det samme, svarer Thychosen: ”Hvis vi vurderer at han er god nok til at få en kontrakt, så er det også fordi han kan slå igennem på førsteholdet,” og tilføjer at det i det hele taget gør sig gældende, når VB skriver kontrakt med ungdomsspillere.

Den lidt yngre Modou Sahna er heller ikke uinteressant for VB, men der bliver først taget stilling til hans fremtid og en eventuel kontrakt til efteråret.

Risikerer VB så ikke, at nogle andre klubber skriver kontrakt med dem inden? ”Nej,” svarer Steen Thychosen: ”Via vores internationale netværk, er det sat sådan i stand, at det er os der har førstevalg på dem.”