Hårdtslående vejlenser søger økonomisk hjælp til at komme til VM

Du kan købe en t-shirt som denne for 250 kroner og dermed støtte Nicolai Bartholin.

Nicolai Bartholin blev i februar danmarksmester i thaiboksning, og kvalificerede sig dermed til VM i Mexico. Nu samler han penge ind til turen. Efter to dage er han allerede halvt i mål.

Hvis ikke man dyrker en af de store sportsgrene, kan det være en bekostelig affære at dyrke eliteidræt – også selvom man er en af de dygtigste i landet. I februar vandt Nicolai Bartholin DM i thaiboksning, og nu er han blevet udtaget til VM. En stor oplevelse og ære, men også en omkostningstung tur. Nicolai Bartholin vurderer at turen koster 15.000 kroner.

I forgårs lagde han derfor et opslag op på sin Facebook-side, hvor han gav folk tilbuddet om at støtte ham. Der er blandt andet mulighed for at købe træningstøj eller at få personlig træning i thaiboksning. En time i ringen med Nicolai Bartholin koster relativt beskedne 200 kroner.

Allerede nu har han fået stor opbakning. ”Der er nogle der har købt træning, nogle har købt t-shirts og nogle har også bare valgt at donere. I alt er det omtrent 3.000 kroner,” siger han. Derudover har coachingvirksomheden Gitte Houmand valgt at sponsorere Nicolai Bartholin, hvilket giver yderligere 4.000 kroner.

Nicolai Bartholin er derfor allerede halvt i mål, og garanterer, at han tager afsted ligegyldigt hvad. Hvis han når at få indsamlet de 15.000 kroner, skriver han et nyt opslag og stopper indsamlingen, forklarer han.

Målet er en medalje

Sidste år var Nicolai Bartholin også med til VM, men det blev en kort fornøjelse, da han i første runde tabte til den hviderussiske europamester, som sidenhen vandt sølv. I år håber han på at komme længere: ”Det er et hårdt felt, men mit mål er at hive en medalje med hjem.”

Du kan se et eksempel på Nicolai Bartholins evner i ringen her:
Nicolai Bartholin vs. Muhammed Apaydin

Nicolai Bartholin er 23 år og har dyrket thaiboksning siden han var 15. Han har flere gange været i Thailand på træningslejr. Som sportens navn antyder, stammer sporten herfra, og det er også thaierne som dominerer i sporten. ”Men det er ikke så meget i de tungere vægtklasser. De er jo typisk nogle ret små mennesker,” forklarer Bartholin.

Selv er Nicolai Bartholin ikke et ret lille menneske. Han konkurrerer i letsværvægtsklassen og hans værste konkurrenter kommer typisk fra Østeuropa.

Til dagligt er han bankelev i Frøs Sparekasse i Mary’s. De er uden tvivl glade for, at han ikke finansierer turen med et kviklån.

Verdensmesterskaberne begynder i Cancun, Mexico, den 10. maj.

Har du løst til at støtte Nicolai Bartholin, kan du se, hvordan du gør det på hans Facebook-opslag her.