Den store vinterrengøring er i gang i VB: Tre spillere forlader klubben

Fire korte indhop blev det til for Nathan Oduwa i den røde trøje, men han fik aldrig sat et aftryk, endsige scoret.

Kort tid efter den sidste kamp i efterårssæsonen er der fuld gang i svingdøren hos Vejle Boldklub. Tre spillere vender ikke tilbage til foråret.

Forleden sluttede Vejle Boldklub efterårssæsonen af med (endnu) et nederlag, da det blev 0-2 mod Randers. Der har været fine takter, især i starten af sæsonen, og i starten af kampene, hvor VB bød de fleste modstandere op til dans. Det overordnede billede er dog knap så kønt, og især her hvor julefrokosterne har sat ind, har der været langt mellem snapsene.   

Nu venter en lang vinterpause, før Vejle Boldklub i starten af februar skal i gang igen i en kamp mod SønderjyskE. Allerede nu står det dog klart, at tre spillere ikke bliver en del af kamptruppen.

Dino Hodzic, Felix Örn Fridriksson og Nathan Oduwa. Til sammen har den kroatiske målmand, den islandske venstreback og den engelske angriber kun stået for fire indhop og 57 minutter. At tilskrive dem de pauvre resultater kan man næppe, men klubben i Nørreskoven har i hvert fald vurderet, at de ikke kan være med til at vende skuden i foråret.

Ingen store overraskelser

Dino Hodzic’ kontrakt udløber her til vinter, og det er ikke den store overraskelse, at han ikke får forlænget kontrakten. Der har været fire målmænd i førsteholdstruppen hidtil, og Hodzic har virket til at være fjerdevalg og ikke været med i kamptruppen.

Hvad angår den unge islænding Felix Örn Fridriksson bliver hans lejekontrakt ophævet før tid. Han har ikke kunne konkurrere med Viljormur Davidsen om spilletiden på venstreback, og vender derfor tilbage til Island i jagt på mere spilletid.

”Felix har gjort et sympatisk indtryk, og han har arbejdet hårdt i dagligdagen for at opnå spilletid. Vi takker Felix for indsatsen i VB og ønsker ham alt det bedste i fremtiden,” siger VBs tekniske chef Jacob Krüger til klubbens hjemmeside.

Den sidste spiller, som klubben har ophævet samarbejdet, er den engelske angriber Nathan Oduwa. Det er måske også den største skuffelse, men også ganske forventet. Angriberen med en fortid i Tottenham Hotspirs har været ramt af skader, og er aldrig kommet ind i Adolfo Sormanis kridthus. Bulletinerne har gået på, at Oduwa aldrig er faldet til i hverken byen eller truppen. Derfor virker det også som et oplagt farvel, selvom parterne egentlig havde papir på hinanden i tre år.

”Det blev et kort ophold i Danmark og Vejle for Nathan, men vi ønsker ham held og lykke i fodboldkarrieren fremover. Med Nathans ophævelse frigiver vi midler til en plads i truppen,” siger Jacob Krüger til klubbens hjemmeside.

Så er det så spørgsmålet hvornår, og på hvilken (eller hvilke) spillere, at de midler bliver brugt.