16-årige Sofie kvalificerede sig til EM: ”Jeg håber, at jeg kan komme med i en semifinale"

Sofie Theophil Petersen har opnået stort succes i en alder af bare 16 år. For nyligt var hun nomineret til årets sportsnavn og i slutningen af juni drager hun afsted mod EM i svømning.

Selvom Sofie Theophil Petersen blot er 16 år, så har hun allerede en fornem nominering på CV’et. Ved Sportsgalla var hun nemlig nomineret til årets sportsnavn. Til dagligt bruger hun stort set alt sin fritid i Vejle Svømmeklub, så der bliver arbejdet for sagerne, og Sofie har også et klart mål for fremtiden.

Startede som baby

Sofie har svømmet siden før hun kunne gå. Hun startede med at gå til babysvømning, og herefter tog det fart, og hun har svømmet, så lang tid hun kan huske. Sofie var 10 år, da hun startede til konkurrencesvømning.

”Jeg har svømmet hele mit liv. Jeg startede som lille, og så har det bare kørt hele mit liv og så er jeg blevet mere og mere glad for det,” fortæller Sofie.

20-25 timer om ugen

Sofie bruger 20-25 timer om ugen på svømning, så det meste af hendes fritid bliver brugt i vandet.

Ved siden af svømningen går hun i folkeskole, men efter sommerferien starter hun i gymnasiet.

”Jeg tror svømning altid har været noget for mig. Jeg skulle vælge på et tidspunkt om jeg ville gå til dans eller svømning og der valgte jeg svømning. Jeg tror ikke, at der er nogen grund, jeg tror bare altid, at jeg har haft et eller andet for det,” forklarer Sofie.

Målet er (selvfølgelig) OL

Sofie er lige blevet kvalificeret til EM for juniorer, og målet er nu at blive kvalificeret til VM. Sofies største drøm er dog at opnå den største presitige:

”Selvfølgelig er mit største mål OL. Men lige nu er det egentligt også at kvalificere mig videre til de næste store mesterskaber der kommer,” fortæller Sofie.

Skal i semifinale

Sofie var afsted til EM og vurderede inden sine egne chancer som gode:

”Jeg håber, at jeg kan komme med i en semifinale – det er det jeg går efter,” siger Sofie.

Sofie ved, at hun går glip af ting, fordi hun bruger så meget tid på svømning, men for hende handler det om at træffe de rigtige valg. Når Sofie ikke svømmer eller er i skole, er hun sammen med vennerne eller nede i byen og kigge.

”Jeg går glip af noget, men ikke det store. Når jeg ikke skal træne, kan jeg jo sagtens være sammen med mine venner,” forklarer hun.

Team Danmark støtter

Efter 9. klasse skal Sofie starte på gymnasiet, hvor hun får hjælp af Team Danmark – uddannelsen tager hun stadig på tre år.

”Team Danmark støtter op om det hele. Fx hjælper de med at få udskudt afleveringer, hvis der er brug for det. Jeg håber på, at kunne bruge tid på svømning og nå nye mål.

Stolt over nominering

Sofie var som bekendt nomineret til årets sportsnavn. En pris som hun dog ikke vandt. Om nomineringen til Sportsgalla siger Sofie:

”Det var en super fed oplevelse. Det var fedt at blive lagt lidt mærke til, og super fedt at prøve at være nomineret. Jeg var faktisk til stævne den dag så jeg var der ikke.”