15-årigt stortalent fra Vejle: ”Min største drøm er Real Madrid.”

Foto: Privatfoto / Vejle Boldklub

I Vejle Boldklub har de et ungt stortalent, som for nyligt var nomineret til Årets Sportsnavn ved Sportsgalla. Vi har talt Wahid Faghir om fodbold og fremtidsdrømme.

15-årige Wahid Faghir er et sandt stortalent og han er en af de dygtigste ungdomsspillere i landet. Lige nu spiller han i Vejle, men ambitionerne er store og viljen til at opnå det er der også.

Har altid spillet i Vejle

Vi fanger Wahid efter træning. Han er nemlig en travl ung mand, og fodbolden fylder alt for ham. Lige nu spiller han stort set hele tiden, ved siden af, at han går i 9. klasse.

”Jeg har spilet fodbold i Vejle siden jeg var seks år, så jeg har hele tiden spillet i Vejle, og har ikke prøvet at spille andre steder,” fortæller Wahid.

Lige nu spiller han i U-17 ligaen for Vejles ungdomshold. Men han har også været en tur forbi U-16 ungdomslandet og U-17, selvom han stadig kun er 15 år.

På U-16 landsholdet går det godt. Wahid har været med til at vinde de fleste af de kampe, som han har været med i. Og han har scoret fire mål i fire kampe. De har kun tabt en kamp. 

”Det går godt. Jeg har lavet fire mål i de fire kampe, som jeg har været afsted til. Jeg var ikke med sidst, for der var jeg med U-17, og der lavede jeg så et mål for dem,” fortæller Wahid.

Drømmer om udlandet

Wahids fremtid kommer til at foregå i udlandet, hvis det står til ham. Selvom han kun er 15 år, så har han allerede en agent, som kigger efter klubber til ham.

”Jeg tænker, at jeg skal til udlandet inden for et år eller to. Jeg tænker, at en liga som Tyskland eller Holland vil passe godt til mig, men jeg tager det lidt som det kommer, og ser på hvilke tilbud jeg får. Så finder jeg ud af det derfra sammen med min agent,” fortæller Wahid.

Wahid føler sig klar til udlandet, også selvom det betyder, at han skal flytte væk fra familien og byen Vejle, hvor han har boet hele sit liv.

”Jeg ved godt, at det er hårdt. Men det er godt at tage afsted tidligt, så man kan få erfaring med det, og jeg satser på fodbolden,” siger Wahid

Real Madrid er den helt store drøm

Stod det til at Wahid helt selv kunne vælge er det kongeklubben fra Spanien der står øverst på ønskelisten.

”Jeg vil gerne ende op med at spille i Real Madrid, hvis jeg kunne. Det er en klub jeg altid har fuldt og har været fan af siden jeg var helt lille,” fortæller Wahid.

Alt tid ud over skolen bliver brugt på fodbold, så Wahid arbejder i den grad for sin drøm. Han vil tro, at han minimum bruger 12 timer om ugen på fodbold, og det er næsten alle dage der går med det.

”Jeg går i en eliteidrætsklasse, så derfor kan jeg få det til at passe med min skole. Der er også morgentræning,” fortæller Wahid.

En ære at blive nomineret

Selvom Wahid ikke endte med at gå hjem med prisen. Så var han stadig glad for at være nomineret og han sad i salen på aftenen.

”Det var en ære, at være nomineret. Det er godt at få at vide, at man har gjort det godt. Det var en anerkendelse. Jeg sad oppe foran,” fortæller Wahid.

Du kan følge Wahid i Vejle når han spiller for ungdomsholdet, eller se ham for U-16 eller U-17 landsholdet.

Foto: P. Le Brech/APL/FFF