Skat med hård melding til flere vejlensere: Måske får du ikke hele din løn

Foto: Shutterstock.com

Flere vejlensere kan forvente at modtage en en besked fra Skat i de kommende dage, hvor ordlyden er noget hårdere end den plejer.

Helt op mod 150.000 danskere har enten fået, eller kan se frem til at modtage en besked fra Skat.

Beskeden er med en lidt hårdere ordlyd, end den plejer, for Skat truer nemlig med at tage din løn.

Årsagen er nu ganske retfærdig, og det skyldes, at Skat i løbet af i år har fået en ny gældsinddrivelsessystem kaldet PSRM. Dette system gør det muligt for Skat at lønindeholde de danske lønmodtagers løn, og derfra trækker penge fra lønnen, som de skylder til Skat.

Skatteministeriet har i dag udsendt en mail, hvor de fortæller, at det nye system indtil videre har opkrævet 500 millioner kroner i gæld fra danskerne.

Der mangler dog mange penge endnu, da omkring 150.000 danskere samlet skylder mere end en milliard kroner til Skat. De penge vil Skat gerne have fat i, og det er blevet meget lettere med det nye system.

“Den gæld, som Gældsstyrelsen skal inddrive, er allerede forsøgt opkrævet op til flere gange af den offentlige kreditor, som gælden er stiftet hos. Når gælden endnu ikke er blevet betalt, betyder det typisk, at personen eller virksomheden enten ikke kan eller ikke vil betale. Derfor er det helt afgørende, at Gældsstyrelsen med PSRM igen har fået muligheden for at trække pengene direkte fra skyldnerens løn, hvis ikke de betaler deres gæld,” fortæller skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

Skat trækker naturligvis ikke pengene fra danskernes løn, uden at gøre dem opmærksomme på det først, og derfor har de sendt beskeder til omkring 150.000 danskere, der har gæld til Skat.

Har du gæld til Skat, men ikke modtaget en besked endnu, vil du højst sandsynligt modtage et i løbet af de næste par dage. I brevet oplyser Skat, at de vil tilbageholde din løn og trække pengene derfra, inden du får lønnen udbetalt. Skat giver dog mulighed for, at du selv betaler din gæld inden.