Skole advarer: To mænd i varevogn forsøgte at samle børn op

Modelfoto. En hvid varebil har ført til, at ledelsen på Stjernevejskolen har sendt en besked til alle elevernes forældre. Foto: Shutterstock

Gårdvagterne på Stjernevejskolen er blevet gjort opmærksomme på en ubehagelig episode.

Skolens ledelse har udsendt en advarsel til forældre, som har børn på Stjernevejskolen. Anledningen er, at skolen er blevet oplyst, at to mænd i en hvid varevogn har kørt rundt omkring Hedensted Skole og forsøgt at samle børn op. Hvor præcis de to mænd er set vides ikke, men står beskeden til troende er det i området omkring Østerled i Hedensted, hvor skolen ligger. 

Det er Stjernevejskolens pædagogiske leder (navnet er redaktionen bekendt), der står som afsender på beskeden, der er sendt ud via Aula, som danske skoler bruger til at kommunikere med elevernes forældre.

 Videre i beskeden fortæller den pædagogiske leder, at gårdvagterne på Stjernevejens Skole gjort opmærksom på episoden fra Hedensted Skole.

Forældre på Stjernevejskolen har modtaget denne besked fra en navngiven person i skolens ledelse. Foto: Privatfoto

De hvide varevogne

Tidligere på året var en hvid varevogn ligelede omdrejningspunktet i en sag fra en skole. I oktober blev en 12-årig elev på Bredballe Privatskole nemlig tilbudt et lift af en fremmed mand, der kørte i en hvid varevogn. Sydøstjyllands Politi opfordrede dengang vidner, som kendte noget til episoden, om at tage kontakt til politiet. 

Dengang mente man, at varevognen formentlig var en Toyota Hiace af ældre årgang, der ikke havde nogle hjulkapsler men kørte på gule plader. 

Det samme skete midt i november på Nørremarksvej, da en 10-årig dreng var på vej til undervisning på Hældagerskolen. Politiet kunne dog kort efter bekræfte, at det ikke så ud, at det var den samme person, der tog kontakt til henholdsvis den 12- og 10-årige. 

På nuværende tidspunkt er der heller ikke noget, som peger på, at der er en sammenhæng mellem epsioderne i Vejle i oktober og den aktuelle i Hedested.