Peter Sommer og Søren Huss slår pjalterne sammen og besøger Vejle Musikteater

Du kan opleve to af tidens ypperste danske sangskrivere, når Peter Sommer inviterer Søren Huss med som gæst på en turné, der blandt andet slår vejen forbi Vejle.

Til vinter drager Peter Sommer og Tiggerne atter på landevejen til en turné, som bringer dem rundt til syv danske spillesteder. Denne gang har de dog inviteret en ganske særlig gæst med ombord på bandbussen. På den forestående turné, der den 8. februar sender dem til Vejle Musikteater, medbringer de Søren Huss som special guest star.

Det er ikke første gang, at Peter Sommer indleder et samarbejde med en anden dansk musiker. Tidligere har han under navnet De Eneste To indspillet tre albums sammen med Simon Kvamm, som både indbragte dem guld, platin og rosende omtale.

Glæder sig til at spille med hinanden

Nu har Peter Sommer så kastet sin kærlighed på Søren Huss.

“Søren Huss er simpelthen The Dude, man vil elske at mødes med i musikken. Han behøver ikke sige ret meget, før at man præcist mærker hele hans indre skala. Fandeme sin egen, men altid med lysten til at dele med alle os andre blåtonede melankolikere. Tiggerne og jeg tager imod dette samarbejde med respektfuld kyshånd og glæder os til at høre Søren Huss på vores sange, og måske endnu mere, få lov til at spille med på nogle af hans,” siger han.

Søren Huss ser ligeledes frem til turnéen: 

“Det var da Peter Sommer i 2008 udgav ”Til Rotterne, til kragerne og til hundene”, at jeg for alvor fik øjnene og ørene op for ham. Jeg blev simpelthen blæst bagover af hans sange og i særdeleshed lyrikken. Jeg var lige begyndt at skrive på dansk og fornemmede hans ubesværede adgang til poesien og det danske sprog, som er få forundt.”

To af landets skarpeste sangskrivere

Peter Sommers femte album ’Elskede at drømme, Drømmer om at elske’ fra 2018 har været en kunstnerisk og kommerciel triumf. I løbet af sommeren strømmede publikum til Sommer og Tiggernes koncerter rundt om i landet. Her leverede holdet blandt andet en regulær magtdemonstration på Orange Scene under årets Roskilde Festival.

Huss udgav sidste år ”Midtlivsvisen”, der indbragte ham en Steppeulv for årets bedste album. Den tidligere Saybia-frontmand har i sin karriere næppe været bedre.

Det er med andre ord to af tidens allerypperste sangskrivere, som slår vejen forbi Vejle Musikteater den 8. februar klokken 20.00.