Vejle24 tog en tur ned forbi Vejle Street Food, hvor Dough i dag havde første åbningsdag. Vi samlede lidt reaktioner fra de spisende gæster.
Klokken 16:00 i dag åbnede den nye madbod Dough i Street Food Vejle. Det nye køkken serverer italiensk mad med et twist, hvor deres primære fokus ligger på italienske pizzaer. Vejle24 tog forbi Street Food Vejle for at tage pulsen på åbningen.
Da vi havde indfundet os på etablissementet kort efter åbningen, havde Dough allerede langet de første 20 pizzaer over disken. Inden vi satte tænderne i pizzaerne fra Dough, talte vi kort med den ene ejer, Mathias Poulsen, der glæder sig over åbningen, som han kalder en test-weekend.
”Jeg synes, det har været godt. Generelt er den her weekend en testweekend, for at vi kan se, hvad der fungerer på menuen, og om der er noget vi skal ændre. Vi har allerede fået god feedback, og vi går med overvejelser om at tilføje yderligere 2-3 pizzaer,” fortæller Mathias Poulsen.
På åbningsdagen lød menuen på fire pizzaer, hvor af den ene var en dessert-pizza med Nutella, og ved siden af kunne man bestille side orders i form af fem Mozzarella Fingers og en Crust Dip, der bruges til at dyppe skorpen på pizzaen.
Det foreløbige menukort hos Dough:
Holy Margherita – Tomatsovs, Bøffelost og Sesamskorpe – 65 kroner.
The Chosen One: Tomatsovs, Pepperoni, Mozzarella og Sesamskorpe – 75 kroner.
Caracas 212: Tomatsovs, Friskost, Karamelliserede løg og Soltørrede tomater – 75 kroner
Nutella&Dough: Dessertpizza med Nutella.
Dejligt med italiensk pizza
Vi tog en tur rundt på Street Food Vejle, hvor vi forhørte os lidt hos nogle af de kunder, der havde bestilt en pizza hos Dough. Vi havde fat i den 29-årige arkitekt, Claus Thomsen og den 19-årige tjener Christine, og de var begge to enige om, at pizzaerne var gode.
Claus Thomsen havde fået en halv The Chosen One med Pepperoni og en halv Caracas 212, hvor det især var den gennemtrængende smag af karamelliserede løg, der trådte i karakter.
”Den havde en god sød smag. Nu giver løg jo association til kød og grillmad, så det giver lidt smag fra grillmiljøet og mens man spiser den, tænker man faktisk ikke rigtig over, at det er en pizza uden kød,” lyder det fra Claus Thomsen, der ikke er alene om at kunne lide smagen af Caracas-pizzaen.
”Jeg synes den var virkelig lækker, og det er dejligt med noget autentisk italiensk pizza her på Dæmningen, hvor det ellers mest er tyrkiske pizzaer, man kan få,” fortæller Christine Gravengaard, der også var godt tilfreds med prisen.
”Det var faktisk overraskende billigt. Jeg havde forventet, at det sagtens kunne komme over 80 kroner for de her specialpizzaer, så det var vildt positivt,” lyder det fra Christine.
Caracas 212-pizzaen med de karamelliserede løg, er Mathias og hans partner Josef blevet inspireret af efter byen Caracas i Venezuela, hvor Joseph voksede op.